E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'in halefine tebrik---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'in halefine tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'in halefine tebrik
30 Ocak 2021 - 21:43 borsagundem.com

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile telefonda görüşerek, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanlığı'na seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Armin Laschet ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği söylendi.

Erdoğan, görüşmede, Armin Laschet'i CDU Genel Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Şansölye Angela Merkel'le tesis ettikleri yakın ve samimi iş birliğini Armin Laschet'le de sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Armin Laschet'in Türkiye-Almanya ilişkilerinin geliştirilmesine ve Türk toplumuna yönelik müspet tutumunu yeni görevi sırasında da devam ettireceğine inandığını söyledi.

Türkiye ve Almanya'nın her alanda emsalsiz ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı Almanya ile güçlü ekonomik bağları bulunduğunu, bu çok yönlü ve köklü ilişkilerin geliştirilmesine özel önem atfettiklerini dile getirdi.

Türk toplumunun Almanya’nın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayatına katkılarına işaret eden Erdoğan, Almanya'daki Türk varlığına ve camilerine yönelik artan saldırılara karşı gerekli önlemleri alınması, olayların titizlikle soruşturulması ve faillerin adalet önüne çıkarılması noktasında Alman yetkililere güvendiklerini aktardı.

AB'ye sert aşı uyarısı

 

Rusya'dan AB'ye: Hiçbir yere varmayan yoldasınız

 

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALK31 Ocak 2021 17:38

    AÇ KALALIM FAKAT VATANSIZ KALMAYALIM  RABBİM VATANIMIZI MİLLETİMİZİ DEVLETİMİZİ KORUSUN  ALLAH TAYYİB BAŞKANIMIZ GİBİ YÜREKLİ CESARETLİ LİDERLER  NASİP ETSİNKİ BU VATAN İLLEBET AYAKTA KALSIN ÜLKEMİZİN KADERİNİ  HER ZAMAN OLDUGU GİBİ SECİMLERDE  MİLETİMİZ BELİRLEYECEK BAŞKA AKILAR DEGİL