E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Marmara'yı kurtarma formülü: Haliç'i nasıl temizlediysek ---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Marmara'yı kurtarma formülü: Haliç'i nasıl temizlediysek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Marmara'yı kurtarma formülü: Haliç'i nasıl temizlediysek
05 Haziran 2021 - 18:48 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız." dedi

İstanbul, Sakarya, Samsun, Batman, Sivas, Bursa, Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ'da yapımı tamamlanan Millet Bahçeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programda açıldı.

Erdoğan, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunuyla ilgili olarak da "Müsilaj gibi sorunların kaynağı, arıtılmadan denize bırakılan atık sulardır. Çevre ve Şehircilik Bakanıma talimatını verdim. 'İBB bunu niye yapmıyor, İzmir niye yapmıyor?' demeyeceğiz. Bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, bütün bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Haliç'i nasıl temizlediysek, müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız. Tabii benim korkum, Karadeniz'e yayılırsa bela büyüktür" diye konuştu. 

Pendik Millet Bahçesi’nde düzenlenen törene katılan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet verecek"
Şehir merkezlerinde yer alan millet bahçelerimiz insanlarımıza yürüme mesafesinde erişim imkanı sağladığı için, afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet verecektir.

Hazırlıklarını sürdürdüğümüz Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı'nı tamamladığımızda Avrupa Bisiklet Ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız.

10 ayrı millet bahçesi 814 milyon lirayı bulan hizmet
Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz, bundan sonra bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız. 10 ayrı millet bahçemizi bugün hizmete açıyoruz.

814 milyon lirayı bulan hizmetlerimizi ülkemize kazandırıyoruz. 324 millet bahçesi yapma için kolları sıvamıştık. 61’ini tamamlayarak hizmete sunduk. 80 millet bahçesi ise yapım aşamasındadır.

"Müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız"
Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Son dönemde Marmara'da karşımıza çıkan müsilaj sorunlarının kaynağı arıtılmadan denize bırakılan atık sulardır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Talimatı verdim, Karadeniz'e yayılmadan adım atılacak.

300 kişilik ekip 91 ayrı noktada denetim yapıyor
Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara'nın 91 ayrı noktasında, karada da tüm atık su arıtma, katı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimlerini sürdürüyor.

Müsilaj istilası ancak belediyelerden üniversitelere ve özel sektörümüze tüm kurumlarımızın ortak gayretiyle çözülebilecek bir sorundur.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, deprem araştırma seferi için İzmir'den uğurlandı

 

Bakan Kurum'dan deniz salyası açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.