E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCumhurbaşkanı Erdoğan'dan kutlama! Şampiyon Başakşehir!---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kutlama! Şampiyon Başakşehir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kutlama! Şampiyon Başakşehir!
19 Temmuz 2020 - 23:04 borsagundem.com

Süper Lig'de Trabzonspor'un kendi sahasında Konyaspor'a 4-3 mağlup olmasının ardından Kayserispor karşılaşması bitmeden Medipol Başakşehir Süper Lig şampiyonu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir'i kutladı

Trabzonspor'un kendi sahasında Konyaspor'a 4-3 yenilmesinin ardından Kayserispor maçı bitmeden İstanbul temsilcisi tarihinde ilk kez şampiyonu oldu.

Süper Lig'in 6. şampiyonu

Medipol Başakşehir Süper Lig tarihinde 6. şampiyon oldu. Daha önce Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor mutlu sona ulaşmıştı.

Gümüşdağ ve Buruk'a büyük sevgi

Karşılaşmanın ardından Başakşehir Fatih Terim Stadı içinde coşkulu anlar yaşandı. Teknik direktör Okan Buruk, futbolcular ve teknik heyet şampiyonluğu doyasıya kutlarken, Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ saha içine inip takımı yalnız bırakmadı. Futbolcular, sevgi gösterilerinde bulundukları Başkan Göksel Gümüşdağ'ı kucaklayarak havaya kaldırdılar.

Bu arada Bilal Erdoğan'ın da yer aldığı sevinç anlarında, ''Türkiye'nin Yeni Şampiyonu'' yazılı balonlar saha içerisindeki yerlerini aldı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile devam eden kutlamalarda stat içerisinde lazer ışıkları ile görsel şov gerçekleştirildi. Öte yandan stat içerisinde dev ''Şampiyon Başakşehir'' yazılı pankart da açıldı.

Başakşehir'in kasası dolacak

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de kazandığı şampiyonlukla önemli bir gelirin de sahibi oldu.

Süper Lig'de mücadele ettiği için 38 milyon lira ''ayak bastı'' parası alan Medipol Başakşehir, 68 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu. Turuncu-lacivertli takım, şampiyonluk primi olarak 36 milyon lirayı daha kasasına koyacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan Medipol Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 20 milyon avro gibi bir geliri de kasasına koyacak. UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam eden ve son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ın karşısına çıkacak Medipol Başakşehir, şu ana kadar kasasına 13 milyon avro koymuş durumda. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan turuncu-lacivertliler, çeyrek finale kalması halinde 1,5 milyon avro daha gelir elde edecek. Medipol Başakşehir'in, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden kazandığı rakam yaklaşık 115 milyon lirayı bulacak.

Tüm bunlar toplandığında Medipol Başakşehir yaklaşık 420 milyon liralık bir gelirin sahibi olacak.

İlk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında

Medipol Başakşehir, Süper Lig'i şampiyon tamamlayarak tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından mücadele etme hakkını da elde etti.

Daha önce iki kez Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele eden turuncu-lacivertli ekip, grup aşamasına kalmayı başaramamıştı.

23 futbolcunun ilk şampiyonluğu

Medipol Başakşehir'in kadrosunda bulunan 28 futbolcunun 23'ü kariyerlerinde ilk kez Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Turuncu-lacivertli takımda, Edin Visca, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Martin Skrtel, Junior Caiçara, Enzo Crivelli, Eljero Elia, Robinho, Danijel Aleksic, Berkay Özcan, Volkan Babacan, Fredrik Gulbrandsen, Okechukwu Azubuike, Aziz Eraltay, Carlos Ponck, Miguel Vieira, Mert Vurak, Ahmet Said Kıvanç, Muhammet Arslantaş, Yunus Emre Baloğlu ve Muhammed Emin Sarıkaya, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk gördü.

Şampiyonlar Ligi müziği

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda maç biter bitmez uzun bir süre Şampiyonlar Ligi müziği çaldı.

Robinho 5. farklı ülkede şampiyonluk yaşadı

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı yıldızı Robinho, Süper Lig şampiyonluğuyla birlikte, kariyerinde 5. farklı ülkede kupa sevinci yaşamış oldu.

Real Madrid ile 2 kez İspanya'da, Milan ile 1 kez İtalya'da, Santos ile 2 kez Brezilya'da ve Guangzhou Evergrande ile 1 kez Çin'de şampiyonluk kupasını kaldıran Robinho, koleksiyonuna Süper Lig'i de ekledi.

TFF Süper Kupa'da rakibini bekliyor

Süper Lig'de şampiyon olmayı garantileyen Medipol Başakşehir, TFF Süper Kupa için de mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının galibi, TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir'in rakibi olacak.

Medipol Başakşehir, Avrupa'da da yoluna devam ediyor

Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam ediyor.

Son 16 turu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ı 1-0 yenen turuncu-lacivertliler, rakibi ile 5 Ağustos'ta rövanş karşılaşmasına çıkacak.

Medipol Başakşehir, Kopenhag'ı geçmesi halinde ise 10 Ağustos'ta Almanya'da oynanacak çeyrek finalde Manchester United-LASK eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

İç sahada 16 maçtır bileği bükülmedi

Medipol Başakşehir, iç saha maçlarını oynadığı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaptığı son 16 karşılaşmayı kaybetmedi.

Bu sezon iç sahada tek yenilgisini 24 Ağustos 2019'da Fenerbahçe'ye karşı 2-1'lik skorla yaşayan turuncu-lacivertli takım, daha sonra oynadığı 16 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Turuncu-lacivertliler, evindeki son 16 maçta 12 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Şampiyonluğa özel tişört

Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olan Medipol Başakşehir'de teknik heyet ve futbolcular, şampiyonluk için hazırlanan özel tişörtlerini giydi ve şapkalarını taktı.

Tişörtlerin üzerinde, "Şampiyon Başakşehir" yazısı yer aldı. Ayrıca, dev balonlarda da "Türkiye'nin yeni şampiyonu" yazısına yer verildi.

Oyuncular, sahada bol bol fotoğraf çektirdi ve marşlara eşlik etti.

Konyaspor'un galibiyeti şampiyonluk kutlamalarını erken başlattı
Medipol Başakşehir ile Hes Kablo Kayserispor arasında oynanan mücadele devam ederken, turuncu-lacivertli takımın şampiyonluktaki en yakın rakibi Trabzonspor'un, İttifak Holding Konyaspor önündeki yenilgi haberi Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki şampiyonluk coşkusunu erken başlattı.

Protokol tribününde yer alan turuncu-lacivertli ekibin yöneticileri ve yedek kulübesindeki futbolcular karşılaşma sürerken "Şampiyon Başakşehir" tezahüratları yaptı.

Yedek oyuncular da birbirlerine sarılarak şampiyonluğu kutlamaya erken başladı.

Cumhurbaşkanı'ndan Başakşehir'e kutlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Başakşehir'in şampiyonluğunu kutladı. Erdoğan, "Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer paylaşımında da "Şampiyon Medipol Başakşehir ile birlikte zorlu geçen sezonda mücadeleleriyle futbolun rekabetçi fakat aynı zamanda birleştirici ruhunu yansıtan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, her birinin başarılarının devamını diliyorum" temennisinde bulundu. 

Gümüşdağ: Okan Buruk ile devam edeceğiz

 

Şampiyonluk kutlamalarından muhteşem kareler

 

Başakşehir mutlu sona ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhalif20 Temmuz 2020 13:52

    başakşehir rte ts damat 1 ve 2. sıra şaşdıkmı?? yooo

  • Yusuf Yıldız20 Temmuz 2020 10:04

    Alahım tsporun hakkını alıp başakşehire verenleri şu an itibariyle iki cihanda da bildiği gibi yapsın..Cumhurbaşkanı oğlunun bir futbol kulübünde ne işi var..Göz göre göre güç bizde asarız da keseriz de diyorlar..

  • ekonomist/stratejist20 Temmuz 2020 08:39

    Daha önce dediğim gibi sadece Okan Buruk için şampiyon olmalarını istiyordum. Abdullah Avcı gibi beceriksiz adamın takımını aldı ve 1 senede şampiyon yaptı Okan Buruk. Mutlaka Avrupa'ya açılması lazım çok bit taktisyen Okan Buruk bir Kloop gibi tarihe geçecek bir teknik adam..Avrupa'da başarılar Başakşehir..

  • Ali20 Temmuz 2020 08:30

    Reisin takım şampiyon oldu. Yakışır.

  • laf20 Temmuz 2020 07:57

    laf atmayın siyaset bulaştırıp.emege bakın istikrara bakin.fb bjk gs ts mu şampiyon olcaktı bu topla en iyi başakşehirdi.ve kazandı.okan hoca nın emegine bakın avrupada tek takım başakşehir. bu işler tesadüf degil

  • BORSACI20 Temmuz 2020 07:57

    KUTLUYORUM ALIN TERİ İLE ALINAN BİR ŞAMPİYONLUK OLDU.

  • Eski bir Fenerli 20 Temmuz 2020 07:20

    Yahu bu basın ne yazıyor . Bu kadar yalana ne gerek var. Şampiyon fener oldu fener. Değil mi başkaaaaannnnn. Alli Alli Cin Alli hadi yap bir katakulli....

  • Ordu20 Temmuz 2020 07:15

    Tirabizon yine yan bastı.ula bi top depmeyi öğrenin daaa

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Temmuz 2020 00:21

    helal olsan.milyon euroluk gs, ts bjk  fb sollayıp şampiyon oldular.sivasspor u da kutlarım.350 000 euro luk mütevazi kadroları ile harikalat yaptılar.onları da kutlarım.

  • Pala20 Temmuz 2020 05:47

    Başakşehir in bütçesi bjkden fenerden fazla idi n ama yine de efsaneler arasına girdiler, bursa ile