E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fetih" mesajı---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fetih" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fetih mesajı
29 Mayıs 2021 - 21:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları Ödül Töreni'nden açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetih Kupasına video mesaj gönderdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İstanbul'un fethinin 568. yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Ya Hak diyerek attıkları oklarıyla fetih ruhunu günümüze taşıyan okçulara teşekkür ediyorum. Biz geçtiğimiz yıl Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak önceki yıl Büyük Çamlıca Camii'ni hizmete vererek, dün de Taksim Camii'nde ilk cumayı eda ederek ecdadın mirasına sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Vakfımız bünyesindeki gençlerimizin Malazgirt'ten İstanbul'a, oradan yurtdışındaki etkinliklere uzanan başarılı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz.

'MEDENİYETİ ZİRVEYE ÇIKARACAK BU GENÇLERİMİZDİR'

Gençlerimizle birlikte Malazgirt'te Alparslan'ın cesaretini, Söğüt'te Osman Gazi'nin rüyasını, İstanbul'da Fatih'in devrimini, Ankara'da Gazi Mustafa Kemal'in dirayetini, 15 Temmuz'da istiklaline sahip çıkma iradesini yaşatarak adım adım büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Kanlarımızla ve terlerimizle sulayarak vatan yaptığımız bu topraklara mührünü vurduğumuz medeniyetimizi yeniden yükseltecek ve zirveye çıkartacak olan işte bu gençlerimizdir. Dün okçularımızla yazdığımız destanımızı bugün SİHA'larımızla, yazılımlarımızla, iletimimizle, ihracatımızla tekrarlıyoruz. Okmeydanı'nda abdestsiz girilemeyişi, müsabakalara mutlaka besmele ile başlanması, sınavlarda ok kullanma kabiliyetinin yanında ahlakın ve karakterin de dikkate alınması bize bugün takip etmemiz gereken yolu gösteriyor. Kökleriyle bağları kopmuş bir ağacın ayakta kalamayacağı gibi inanç ve kültür kökleriyle bağı kopmuş bir toplum da varlığını uzun süre devam ettiremez. Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel spor ve sanat dallarıyla günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.