E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye başörtü tepkisi---

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye başörtü tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye başörtü tepkisi
01 Ocak 2021 - 15:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı, Fikri Sağlar için, "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor” dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na da seslendi: Yanına iki tane başörtülü alıp, bununla milleti aldatma sürecini de bir kenara bıraksın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nden çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

2020'de yoğun bir programı olduğu hatırlatılarak, geçen yıla ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, 2020'nin sadece kendileri için değil, tüm insanlık için gerçekten yoğun bir yıl olduğunu söyledi. Pandemi ve aşı konusundaki gelişmeleri ve düşüncelerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın bir televizyon kanalında başörtüsü ve türban konusunda kullandığı ifadelere ilişkin sert tepki gösterdi. Erdoğan, değerlendirmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

“VİTRİN MANKENİ”

Söz konusu ifadelerin kişinin kendisine sorulması gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu zat, artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. Bu ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının geçmişte olduğu gibi bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Bu başörtülü kızlarımız yıllarca üniversitelerin kapılarından çevrildi. Eğer tarlada çiftçi olursan başörtü meşrudur. Ama bir üniversitede olursan başörtüsü yasaktır. Böyle bir mantık vardı. İnsanın giyimine kuşamına göre değerlendirmeye kalkacak olursak bunu bir defa kalkıp da bir demokrasi ve fikir özgürlüğü olarak anlatmak, inanç özgürlüğü olarak anlatmak mümkün değildir. Bunlara sorduğun zaman normalde bakıyorsunuz, inanç ve fikir özgürlüğünden bahsediyor. Nasıl bir inanç, fikir özgürlüğü bu? Bırakın artık bu işleri. Artık 50'li, 40'lı yıllardaki CHP'nin olduğunu, yaşam tarzı olarak hala insanların yaşamlarına müdahaleye devam ettiklerini görmek istemiyoruz. Öyle kalkıp da Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp, bununla milleti aldatma sürecini de bir kenara bıraksın. Geçin o işleri. Yanına iki tane değil 20 tane başörtülü koysan artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Burada da hakim, savcı, polis bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler."

Şartların belli olduğunu ve şartların içerisinde "Başörtülü olan, hakime, savcı, polis olamaz." ifadesinin bulunmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Böyle bir şey var mı? Devletin hangi kurumuna hangi şartlarda girilir bunlar bellidir. Daha bunlar çok şeyler görecekler. Hangi kurumlardan mezun olduğunuz zaman nerelere girebilirseniz, bunlar bellidir. Dolayısıyla bu kuralları da böyle ayaküstü bunların değiştirme hakkı ve yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor." şeklinde konuştu.

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ

Fikri Sağlar, Halk TV’de yayınlanan Sözüm Var programında, “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var. Nitekim başıma da geldi. Dolayısıyla bunu aşabilmeniz lazım. Demokrasiyi, hukuk devletini, bütün kavramları ortaya koyarken pratiği de hesaplamamız gerekiyor” dedi. Sağlar’ın açıklamaları tepki çekti.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tüm başörtülü kadınlardan özür dilemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :