E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
02 Ocak 2020 - 18:35 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı, görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta Amerikan güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirterek ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemlerin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açıklamada, “Bölgesel meselelerinin çözümünde diplomasinin önemini vurgulayan Erdoğan ve Trump, ikili ilişkilerde ise birlikte kazanmak için iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı” denildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'Başkan Trump, Erdoğan'a dış müdahalenin Libya'daki durumu karmaşık hale getireceğini söyledi.' denildi.

Libya tezkeresi Meclis'ten geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • astor03 Ocak 2020 09:52

    şu anda yapılanların hepsi amerika planı türkiyeye libyaya gir dedi erdogan hükümeti giriyor. amerikanın haberi olmadan hiç bir iş gercekleştirilmiyor.

  • Ozan02 Ocak 2020 23:47

    Sanıldığı gibi değil!abd level 1i geçti level 2telefonda konuşuldu!haber bilerek çarpıtılıyorki bizde tam tersi hükümetin yaptığını destekleyelim diye!kardeşim bunlar siyasetçi!insanın yumuşak karnına basarak yürürler.bu bir NATO operasyonudur.

  • İtibar02 Ocak 2020 23:31

    Normal olarak ABD senatosundan geçen yaptırım kararlarını protesto etmemiz ve ağır bir şekilde kınamamız gerekmiyormuydu?

  • Yorumspor02 Ocak 2020 23:25

    Irak, Suriye, Libyadan sonra sıra İran'da. Bu ABD'nin 1900'lu yıllardaki sömürgecilik hasretinin başka bir versiyonudur. Sirada İran var. Ancak ABD İran'a girmeye cesaret edemiyor. Birincisi İran'ın elinde nasıl bir silah var belirsiz. Belkide silah yok. Ancak ABD belirsizlikten korkuyor. İkincisi ise Pers halkı savaşçı bir millettir. Vietnam'da düştükleri duruma dusebilirler. Bu durum ABD'nin politikalarına kelepçe vuracağı gibi Ortadoğu'yu terk etmek zorunda kalabilir. Tüm petrol kuyularına Rusya ve İran hakim olur. Ancak ABD İran'a İsrail üzerinden saldırmayı tercih edecektir. Bu yüzden ortadoguda İsrail'i sevecen göstermeye çalışıyor. Peki asıl soru şu, İran'dan sonraki hedef kim. Suudiler mi yoksa Türkiye mi.....

  • Ali02 Ocak 2020 22:42

    Bütün heryeri karıştırdı bu Abd planları ayaklarına dolaşır umarım..

  • hayal dünyası02 Ocak 2020 23:53

    he bekle dolanır

  • kaktüst 02 Ocak 2020 22:21

    bu olay bana son Suriye barış pınarı harekatını hatırlatıyor,bu da galiba başlamadan bitebilir gibi geliyor bana

  • fatih istanbul02 Ocak 2020 23:03

    LİBYADA   BİZ  ZATEN  VARIZ  ARTIK  RESMİ OLARAK  VAR  OLACAĞIZ