E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile tahıl koridorunu görüşecek---

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile tahıl koridorunu görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile tahıl koridorunu görüşecek
09 Aralık 2022 - 12:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Putin ile tahıl koridorunu görüşeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum'a katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada tahıl krizini çözmek amacıyla Putin ve Zelenskiy ile görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"Son 2 yıldır salgın sebebiyle çevrimiçi düzenlenen TRT World Forum'unda birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Her sene ekonomi, siyaset, güvenlik, teknoloji ve uluslararası ilişkiler alanında pek çok yetkin isim bu platforma katılıyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyan biz siyasetçiler için de önemli bir sorumluluk taşıyor.

İstanbul sadece tabi ve tarihi güzelliklerle değil, ev sahipliği yaptığı dizi ve filmlerle de bilinmektedir. Toplam 150 ülkede 600 milyon kişiye ulaşan Türk dizileri, Türkiye'nin doğru tanıtımında önemli rol oynuyor. Yurt dışı seyahatlerimizde ülkemize hiç gelmediği halde bize sempatik bir şekilde Türkçe kelimelerle hitap eden kişilerle karşılaşıyoruz.

Küresel krizlerin ve istikrarsızlıkların yüzde 60'ı Türkiye'nin etrafında yaşanıyor. Bu anlamda forumun temasını çok isabetli buluyorum. Cumhurbaşkanı olarak şu hususun altını çizmek istiyorum; Artık hiç kimse dünyanın herhangi bir yerinde sorunu görmezden gelme lüksü yoktur, insanlığın ortak geleceği için herkes elini taşın altına koymalıdır. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Rusya-Ukrayna Savaşı bölge ve dünya için çok ciddi maliyetler oluştur. Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikaların yürütülmesini onaylamadık. Dünyaya örnek teşkil edecek bir barış diplomasisi yürüttük. İstanbul hala kalıcı barış için en ideal zemin.

PUTİN VE ZELENSKİY AÇIKLAMASI

usya ve Ukrayna arasındaki esir takası da yine ülkemizin arabuluculuğunda gerçekleşti. Savaş nedeniyle Ukrayna ve Rusya'dan tahıl başta olmak üzere kritik ürünlerin sevkiyatının durması Avrupa'dan Afrika'ya tüm ülkeleri etkileyen küresel çapta bir gıda krizine sebep olmuştur. İşte her şey burada. Buğday olmadan ekmek olur mu? Ama unutmayalım ki şu buğdayın tanesinde çok şeyler var. Bir buğday tanesi yüz binlerce buğdayın ne yapıyor üretiyor. Buğday o denli farklı bir nimet. Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü inşallah Sayın Putin ile görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy ile görüşmem olacak. Bu görüşmelerle birlikte istiyoruz ki bu tahıl koridorunu daha da güçlendirelim ve Sayın Putin'in de ifadesiyle öncelikle az gelişmiş ülkelere bu tahıl koridorundan tahıl ambarından bu imkanları gönderelim. Tahıl koridorundaki tıkanıklığın aşılması ve sonrasında anlaşmanın süresinin uzatılması yine ülkemizin girişimleri sayesinde mümkün olabildi.

AB'YE TERÖR TEPKİSİ

Terörle mücadelede yalnız bırakıldık. Teröristleri himaye eden Avrupa ile ortak geleceğimiz olamaz. AB tam üyeliği sürecinde bize uygulanan örtülü ambargoları nice sorunları saymıyorum bile. NATO'da beraberiz de bu terör örgütlerine bunca silah mühimmat, araç, gereç, silahı nasıl gönderirsin? Yok böyle şey diyorlar. Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz.

"F-16 MESELESİNİ BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİK"

Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı destekleyerek provokatif eylemlerine destek verenlere eyvallah etmeyeceğiz. Yunanistan'ın Adalar'ına silah gönderiyorsun biz hala parasını verdiğimiz halde F-16 meselesini bir türlü çözemedik."

Nebati: Cumhuriyet tarihinin en yüksek denetimi gerçekleşti

 

Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

 

Ticaret Bakanı Muş'tan zincir marketler açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.