E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile İdlib'i görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile İdlib'i görüştü
21 Şubat 2020 - 19:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İdlib'deki son gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, rejimin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurguladı. Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtti.

Erdoğan ile Putin'in yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede rejimin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib’de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir.

* İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya’daki gelişmeler de ele alınmıştır.

Erdoğan, Türkiye’nin İdlib’e yönelik tavrının bu görüşmenin ardından netleşeceğini belirtmişti. Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada “Rejim İdlib'te bu zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil” demişti.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki İdlib görüşmesinde, Libya’daki krizin de ele alındığı belirtildi.

Erdoğan görüşmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu akşam ki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir. Rejim, bu noktada İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz." diye konuşmuştu.

Erdoğan, Putin ile olan görüşmesinden hemen önce de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı, iki liderin, İdlib ile ilgili dörtlü zirvenin 5 Mart tarihinde, İstanbul'da yapılmasını teklif ettiklerini söyledi.

Ankara-Moskova arasındaki son gerginlikte, Erdoğan'ın "İdlib harekatı an meselesi" açıklamasına Rusya tepki göstermiş, Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Suriye'deki meşru orduya karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü seçenektir," ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis22 Şubat 2020 08:54

    ne görüşürlerse arkasından rus uçkaalrı vuruyor.ne görüşürlerse artık

  • Erol g.22 Şubat 2020 01:17

    S400 LERIN KURULUMU GECİKME OLMAZ İSE NİSAN AYINA KADAR GERÇEKLEŞECEKTİ SON AYDA RUSYA İLE DE İLİŞKİLERI BOZAR İSEK HAVA SAHAMIZ SAVUNMASIZ KALIR

  • BİR DOST21 Şubat 2020 23:19

    Allah'ım sen Türkiye'yi tökezletmeye çalışan içerdeki şeref yoksunu insanları ülkesiz bırak, bu milleti düşürmek istedikleri duruma kendilerini düşürüp bir daha kurtarma, burada açız diye verdiklerini inkar ediyorlar, onların inkar ettikleri bütün nimetlerini ellerinden önlerinden al hakettiklerini sen onlara ver yarabbim.

  • ... 07 Mart 2020 12:02

    Oğlum anlaşmayı okulda yaz. Ne istediler se aldılar. En utanç verici an şehit askerler konusuydu.

  • Selim22 Şubat 2020 06:18

    Hadi boş yapmayın savaşa gidin sizden kurtulalım. Doğru söyleyenler haklı çıktı siz hala comarliga devam. Kimse Esad tarafında değil yanlış politikalarınız eleştiriliyor. Haftaya suriye camisinde cuma namazı kılacaktınız işler nereye geldi utanmadan daha beddua mı ediyorsun

  • Münafık sürüsü22 Şubat 2020 06:12

    Torpil, yolsuzluk yapanın, yalancının Allah belasını verir sadece, duasını kabul etmez

  • selman22 Şubat 2020 00:28

    hz allah lanetlenmiş emevi soyuna yeterli cezayı veriyor işte islam ülkelerinin durumu

  • AHMET ÖZBİR21 Şubat 2020 23:36

    Amin dostum binlerce amin. TÜRK HÜKÜMETİ'nin karşısında, ESED'İN YANINDA OLANLARI KAHREYLE ALLAHIM! Amin.

  • dany21 Şubat 2020 22:53

    fiyasko

  • Emre21 Şubat 2020 22:39

    Artık “Sayın Putin’e” Putin diyor anlayın artık papaz oldular...Klasik tayip .

  • vatandaş21 Şubat 2020 22:25

    SONUÇ YİNE KANDIRILDIK OLACAK,zavallı Türk vatandaşlarının vergileri ,birikimleri hiç uğruna heba oluyor.akıl,akıl ,biraz akıl

  • küçük emrah21 Şubat 2020 22:22

    öyle bir bakmış ki, yürek yakıyor:) kim üzdü seni reisim.

  • : )21 Şubat 2020 21:58

    Suriye askerleri stratejık ilerleme yapıyor. rusya vakşt kazanmaya devam ediyor. ilk hakekatta kara yollarına akdar asker ilerleyecektı. ateşkes anlaşmasında masada kazandık diye övünmöekten tv lerde övmekten gerçekleri diyenler geri planda kaldı. ama gerçekleri diyenler bir kez daha haklı çıktı... oyalanma ...yine kandırılacaksın. oradan gelen göç  40 - 100 milyer usd leri bulur uzun vadede. one okul yeete,r ne hastane, ne devlet hizmeti, ne iş sahası... ülke ekonomisi çöker.. esad ile anlaşıp, hattı çek. esad ile özel anlaşma yap. partiler üstün mecliste toplantı duzenle. parti temsılcıler karar alsın esad ile sınır çizilsin. ateşkes yapılsın. rusya abd iran devre dışı kalacak böylece. yoksa gozlemnoktalarında askerımız oylecene...

  • AHMET ÖZBİR21 Şubat 2020 21:17

    TÜRK'ÜN BAŞKOMUTANI, mazlumların yardımcısı, zalimlerin ve petrolü üzerlerine döküp diri diri YAKAN NAMUSSUZLARIN DÜŞMANI REİS'im, Türk Milleti olarak EMRİNDEYİZ! Vatan Sana Canım Fedâ diyen Mü'minleriz biz!..

  • ... 07 Mart 2020 12:03

    7/24 anlaşmayı sevdiğine göre Rus kanı taşıyorsun.

  • Pump22 Şubat 2020 06:15

    Topitop

  • Nuri21 Şubat 2020 22:47

    Bu ahmet top olabilir

  • ...21 Şubat 2020 22:00

    Suriyeli gitmezken ben ne halt etmeye gideyim suriyeye ? mal mısın sen olum.. Türkiye harici hiçbir toprağa gitmem bana ne...  düşman yaşadığım şehre gelirse, çıkarım  dağlara, alırım  en yakın askeriyeden silahımı, aslanlar gibi çatır çatır indiririm garuvur.. yoksa ne halt edecem libyara, rusiyede  bana ne ? herkes korusun memleketını toğrağını... bizi hangi mantıkla sokuyorlar oaralara.. zamanında esad ile adam gibi konuşsa, bukadar olaylar olmaz buyumezdı.

  • Nuri21 Şubat 2020 21:57

    Kendi adına konuş aptal koyun

  • ?21 Şubat 2020 21:54

    askerlerin şehit eidldi rus uçakları ile purine mi bu övgüler ?

  • ıtri21 Şubat 2020 21:15

    rus uçakları türkleri öldürüyor, bizimkiler de putin ile görüşüyor. çok medeni ülkeyiz

  • Tam komedi21 Şubat 2020 21:04

    2019 yılında 8-9 defa yüz yüze ve defalarca telefon görüşmesi gerçekleşti sonuç  ? Durum daha da kötüye gidiyor ! Bu kadar afaki bir durumda yapılan onlarca görüşmeye rağmen durum değişmiyorsa ortada başka başka hesaplar var ve gerçekler bizden saklanıyor ama  askerlerimiz hiç uğruna şehit ediliyor !!!

  • Vb21 Şubat 2020 21:15

    Ruslarla bizim aramızda şöyle bir fark var , Ruslar ; Türkiyede kendi cumhurbaşkanına,başkomutanına muhalefet edecem diye sputnik gibi propaganda makinelerine inanan tipler olduğunu gayet iyi biliyorlar....biz veya batı rusyada propaganda yapamaz , tutmaz, ama burda tutuyor

  • Vb21 Şubat 2020 20:08

    Ruslar oyalama , zamana yayma derdinde, bu onların gözünde 2. Tur, ilk turda ciddiyetimizi anladılar, biz kuzeyde , güneyde , hasekede afrinde, ... Hatta bazen meşru müdafaa olmaksızın rejim hedeflerini ( tehlike oluşturuyordu, saldırı teşebbüsüne yeltenmişti , gibi gerekçelerle ) vurarak ciddiyetimizi göstermeliyiz,

  • Ayşen sak21 Şubat 2020 20:08

    Büyük ülkeyiz ondan uçak uçuramıyoruz Suriye sınırında Ruslar izin vermiyor ağlanacak halimiz var

  • go21 Şubat 2020 20:05

    adam senin askerine saldırmasına rağmen, ismi putin olunca nasıl da paşa paşa konuşuluyor.

  • Altümsek21 Şubat 2020 19:59

    Görüşme boş Putin askerlerimizi bombalıyor Tayyip Erdoğan da tlf görüşüyor yazıkkkk askerlerimize

  • Hayırlı traşlar21 Şubat 2020 19:47

    Türkiye'nin lehine bir karar çıkmaz bunların görüşmesinden...

  • bekir21 Şubat 2020 19:46

    Bu nasıl bakış böyle.