E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi
13 Ekim 2022 - 13:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Astana'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 6. Zirvesi dolayısıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Akkuyu'nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir. (Nükleer santral) Sinop'la ilgili bir adım atılabilirse bu tabii çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoruna ilişkin şunları kaydetti:

"İstanbul Mutabakatını güçlendirerek devam ettirmemiz, Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda kararlıyız. Türkiye ile Rusya'nın bu süreç içinde atacağı adımlar belli çevreleri rahatsız ederken öbür tarafta az gelişmiş ülkeleri de mutlu edecektir."

Putin: Türkiye, AB'ye gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladı"

Rusya Devlet Başkanı Putin ise "Türkiye, Avrupa Birliği'ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladı." dedi

Putin, "Tahılın hala küçük bir kısmı en fakir ülkelere gidiyor. İstanbul anlaşması kapsamında Ukrayna tahılını alan ülkeler, Erdoğan'a minnettar olmalı." diye konuştu.

Erdoğan: Hedefimiz bir an önce akan kanı durdurmak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin Astana'da görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.