E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Paris'ten, Brüksel'den endişeliyim---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paris'ten, Brüksel'den endişeliyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paris'ten, Brüksel'den endişeliyim
30 Mayıs 2016 - 16:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları bu olaya kör, sağır, dilsiz kalmışlardır. Paris’te yaşanan olaylardan dolayı bende endişeliyim. Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin şiddetini kınıyorum, olayları aktarmayan Batı medyasını kınıyorum. Paris'ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Deprem öldürmez, ihmal öldürür. Bu anlayışla felaketlere karşı gereken tedbirleri hayata geçirme kararı aldık. Yasal altyapıyı oluşturup hazırlıklara başladık. Bundan 4 yıl önce yine burada kentsel dönüşüm kapsamında ilk yıkımları başlattığımızda bir söz vermiştik. İstanbul'u da Türkiye’yi de bu kalburdan kurtaracağız demiştik. Amacımızın bir binayı yıkıp yerine başka bir bina yapmak değil, can ve mal güvenliğini sağlayan büyük dönüşüm sağlamaktı.

Kimseyi mağdur etmeden 40 bin metre karelik inşaat alanına sahip İstanbul’un en güzel yerini gerçekleştirdik. Yüzde 70’i yeşil alan okul, cami gibi ortak kullanım alanlarından oluşan bir alan zaten var.

Tabi afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi konusunda hedefimiz çok büyük. Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çirkin yapılaşmaya hayır. Modern, insanca yaşayabileceğimiz yapılara, 'Evet' ve bunu gerçekleştireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zürriyetimizi arttıracağız

Yola çıktığımızda bu projeyi sadece rant projesi olmakla itham edenler gelsinler buraya, Havaalanı Mahallesi'ne bir baksınlar. Bu bölgenin geçmişteki haliyle bugününü bir karşılaştırsınlar. Onların öyle bir derdi yok ki, değil mi? Var mı öyle bir derdi, yok. Onlar sadece itham etsinler. Ah Geziciler ah...

Eğreti binaların, çarpık yapıların, sokakların yerlerinde şimdi nasıl modern bir örnek yerleşim alanının yükseldiğini, oluştuğunu gözleriyle görsünler ama onların gözleri var görmezler, onların kulağı var duymazlar, onların dili var hakkı söylemezler. Onlara gerçek dersi siz vereceksiniz. Gerçek demokrasiye inanmış olanlar olarak siz vereceksiniz. Bugüne kadar verdiniz, bundan sonra da vereceksiniz.

'O SENİN GEÇMİŞİNDE VAR'

Çıkmış kanımızı dökerler diyorlar, o senin geçmişinde var. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarını ipe gönderenler sizsiniz. Bizim demokrasi mücadelemizde asla böyle bir şey olamaz bu konuşulamaz.

Dün Yenikapı’da ben milletimizi gördüm. Evvelsi gün Diyarbakır’da gördüm. Bir evvelsi gün Kırşehir’de de gördüm. Hamd olsun milletim yerinde durmuyor. Milletim yerli  mücadele ile durmak yok yola devam diyor.

Sizler yanımızda durduğunuz sürece inşaa etmeye, kentsel dönüşümü yeniden yaparak Türkiye’yi hedeflerimiz doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz. 

3. havalimanın yüzde 25’i bitti. Dünyanın bir numaralı havalimanı oluyor. Yılda 150 bin yolcu kapasiteli havalimanı. İlk etabını 2018’de açıyoruz.

Kanal İstanbul’un da adımlarını atıyoruz. Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz. Yeni bir adım daha geliyor. Çanakkale Köprüsü'nde hazırlıkları yapılıyor.  Biz yaparız onlar yıkar, aradaki fark bu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 49 ilimizde ilk adımları attık. 21 ilimizde rezerv alanlarımızı yaptık. Yerleri belirlendi çalışmalar devam ediyor. 93 bin riskli yapının tespiti yapıldı. 2 katrilyon lira kaynak kullanıldı.

Terör örgütü yıkarken devlet olarak varlığımızı göstererek ilçelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. 

Dikey yapılaşma yerine özellikle toplu konut uygulamalarında zemin artı 4-5-6 gibi yapılaşmayı teşvik ediyoruz. Şehirlerimizin tarihi özelliklerine sahip çıkmalıyız.

'PARİS'TEN, BRÜKSEL'DEN ENDİŞELİYİM'

Bundan 3 yıl önce Gezi parkındaki düzenlemeler bahane edilerek eylemler başlatılmıştı. Arabalar dükkanlar, yakıldı, yollar, kaldırımlar tahrip edildi. Gezi Parkı'nın altını üstüne getirdiler. Gezi olayları sırasında arkadaşlarımızın da ısrarıyla eylemcilerin sözcüleriyle bir araya geldik. Bana söyledikleri başka şeydi ama dışarıya çıktıklarında bir talep listesi açıkladılar. Bunların dikili ağacı yok, dikili ağacı.

Gezi Parkında yapılan iş, bölgede yapılan düzenlemeler sırasında 12 ağacın bir yerden bir yere naklinden başka bir şey değildi. Yani ortada herhangi bir ağaç kesimi yeşil alan tahribi veya benzeri bir durum yoktu. Nitekim bugün park da ağaçlar da eylemcilerin bölgede yaptıkları tahribata, yıkıma rağmen yerli yerine duruyor zaten. Dünyada orman ve yeşil alan varlığını arttıran ülke hangisidir diye sorarlarsa size bir cevap vereyim; Türkiye. Türkiye'nin böyle bir suçlamaya maruz kalması zaten mümkün değildir.

Gezi olayları Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyanların ortaya koyduğu senaryonun aşamasıydı. Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır.      

Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris'te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, 'Bu Gezicilere karşı niye böyle yapıyorsunuz?' diye. Şimdi size sesleniyorum, Paris'te, Paris'teki, özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz, Brüksel'dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz ya Brezilya'da niye böyle yaptınız? Gezi olaylarındaki görüntülerden rahatsız olanların Paris'teki olaylar karşısındaki rahatlığı doğrusu bizi çok üzüyor. Daha da kötüsü Fransa'nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler, bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallelerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz

Gezi olaylarının 17-25 Aralık ve bölücü terörün birden başladığını unutmayacağız. Türkiye’nin nasıl tehdit edildiğini unutmayacağız ve tarihten ders çıkaracağız. 

PARALEL DEVLET

Çıkmış bir tane paralel devlet. Bu paralel devletin başı nerede. Pensilvanya’da. Acaba Pensilvanya’da bunu neden tutuyorlar. Bir üst akıl bunları yönetiyor. Ama şunu bilmeleri lazım. Kimisi kaçtı, yurt dışına gidiyor. Kimisi burada cezaevinde. Bu milleti parçalamaya kalkışanlar bunun hesabını verecekler. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)