E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'da---

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'da
17 Kasım 2016 - 11:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

2017 yılına girmeden serbest ticaret anlaşmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bögesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. KEşmirli kardeşlerimin yaşadıkları sıkıntılar göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla gelişmesi gerekiyor. Bizde elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

Pakistan ve Afganistan arasındaki iş birliğinin de gelişmesini arzu ediyoruz. Başbakanlığım döneminde başlayan Afganistan Pakistan üçlü zirvesi önemli. İki ülke arasında diyalog mekanizmalarının kurulduğunu görmek memnuniyet verici. Pakistan ve Afganistan arasındaki iş birliği terör belasının çözümü konusunda olmazsa olmazdır.

15 Temmuz darbe girişiminde Pakistan ülkemizin kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Neler yapılabilieceğini bizimle paylaşmışlardır. Parlamentonun her iki kanadıda almış oldukları destek kararları ve ziyaretleriyle bize güç vermiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)