E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü
19 Mayıs 2016 - 02:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, telefonda Suriye'deki son durumu görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile 1 saat 10 dakika süren bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden görüşmeyle ilgili şu açıklama yayımlandı:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında Çarşamba akşamı bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Suriye’deki mevcut durumu ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’in zayıflatılmasını ve yenilgiye uğratılmasını, Türkiye, Avrupa ve diğer coğrafyalarda terör saldırıları yapma kapasitesinin ortadan kaldırılmasını sağlama amacıyla ortak çaba göstermenin aciliyeti hususunda mutabık kalmışlardır.

İki lider, Suriye’de ateşkesin devamını sağlama ve siyasi geçiş sürecinde ilerleme kaydetme konularında uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK’nın da aralarında bulunduğu tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda işbirliğinin güçlendirilmesini de görüşmüşlerdir.

Bu çerçevede Sayın Obama, ABD olarak, NATO müttefiki olan Türkiye’nin güvenliğine önem verdiklerini de vurgulamıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)