E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan işverenlere seslendi---

Cumhurbaşkanı Erdoğan işverenlere seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan işverenlere seslendi
08 Mayıs 2016 - 17:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ben buradan başta devlet olmak üzere  işverenlerimize sesleniyorum, ne olur ücret takdirini yaparken işçinin alın  terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun. Bilin ki işçinin  alın terinin hakkını vermek, sizin bereketinizi daha da artıracaktır, sizi daha  da zengin kılacaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımızı, ekibini, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi bir araya getiren bu programı düzenledikleri için tebrik ediyorum. Tüm katılımcılara şimdiden tebrik ediyorum. İş kazalarında hayatını kaybeden tüm işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm kadınların anneler gününü tebrik ediyorum. Bu hayırlı günün tüm kadınlar için hayırlara temenni olmasını diliyorum.

"BİZİM İÇİN HER AN ANNELER GÜNÜ"

Az önce İbrahim kardeşimizin okuduğu şiir özellikle annesi olmayanları çok başka bir yere taşıdı. Biz anneleri ayaklarının altı öpülesi olarak bildik ve öyle yaşadık.Anne faklı bir varlıktır. Bizler onların eseriyiz. Onlar bizler için çok çileler çekti, ne kadar çile çektiklerini kendi kızlarımda da görüyorum. Bizim için her an, her gün anneler günüdür. Annelerin ellerinden öpüyorum.

6 SANİYEDE BİR İNSAN ÖLÜYOR

Şüphesiz sağlıklı ve değerli bir ortamda çalışma hakkı insanın en temel haklarından biridir. Dünyada 1.2 milyarı kadın olmak üzere 3 milyar iş gücü bulunuyor. Malefes her 6 saniyede bir insan iş kazaları veya meslek hastalıklarından doılayı hayatını kaybediyor. Dünyada her yıl 160 milyon işçinin meslek hastalıklarına yakalandığına üzülerek şahit oluyoruz. Ben burada meselenin teknoloji veya imkan eksikliği olduğunu düşünmüyorum. Bunların tek sebebi insana yönelik çarpık bakış açısıdır. Kar marjlarını artırmak için insan hayatını tehlikeye atarak kazanılan para bizim için haramdır. Biz insana makine gibi bakamayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan şiir

Ben burada meselenin imkan, para, teknoloji veya düzenleme eksikliği olduğu kanaatinde değilim. Bu utanç verici manzaranın ortaya çıkmasının esas nedeni insana yönelik çarpık bakış açısıdır.

BU UTANÇ VERİCİ TABLONUN NEDENİ...

Yılda yaklaşık 360 bin işçi bu nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu rakamın 22 binini okulda olması gereken çocuk işçiler oluşturuyor.

İLO'nun da belirttiği gibi bu kayıpların kahir ekseriyeti yani yüzde 98'i şayet gerekli tedbir alındığında, var olan düzenlemeler tam olarak uygulansa önlenebilir kazalardan kaynaklanıyor. Başlı başına bu rakamlar bile ortada üzerinde etraflıca düşünmemiz gereken, çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir.

İNSAN HOMOEKONOMİKUS DEĞİLDİR

Bu şekilde yaklaşanların kazançları biizim felsefemize göre haramdır. Biz insana makine gibi, hammade gibi, sermaye gibi, üretim aracı olarak bakamayız. Bizim anlayışımızda insan homoekonomikus değildir.  (“HOMOEKONOMİKUS NEDİR? Homoekonomikus, iktisadî insan, yalnız ik­tisadî menfaatlere yönelen insan anlamına gelmektedir.") 

Erdoğan talimat verdi o şirketler araştırılıyor

"İŞÇİ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ"

İş kazalarının azaltılması için öncelikle bu konuda kendimizi düzeltmeli ve insanı merkeze alan bir anlayışı yürürlüğe sokmalıyız. İşçilerimizin de bu konuda dikkatli olması gerekir. Günlük hayatımızda şu manzaralarla çok karşılaşıyoruz. Hükümet önlemi almış, kuralı koymuş ama işçimiz bana bir  şey olmaz diye bu kurallara uymuyor. Hava sıcak diye bareti takmıyor, acelem var diye güvenlik kıyafetini giymiyor. İşçilerimizin son derece dikkatli olması verilen imkanları kullanması, eksiklik olduğunda da işvereni uyarması gerekir.

"BUNLARIN 1 MAYIS'LA NE ALAKASI VAR"

Ülkemizde yaşanan elim kazaları dahi istismar etmekten çekinmeyen bir kesimle karşılaşıyoruz. Emekçi kardeşlerimizin fedakarlıklarının gününü, terör propagandası yapmak için fırsat olarak görmek isteyenler var. 1 Mayıs'ta emekçilerimizi kendilerine kalkan olarak kullandılar. Terör örgütü flamaları ile yola dökülmenin işçi bayramı ile ne ilgisi olabilir. Bu ilk önce emekçi kardeşlerimize yapılan bir haksızlıktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PORTFÖY YÖNETİÇİLERİNDEN SÖZ ETMİŞ.AYIP YAVVV08 Mayıs 2016 18:47

    (“HOMOEKONOMİKUS NEDİR? Homoekonomikus, iktisadî insan, yalnız ik­tisadî menfaatlere yönelen insan anlamına gelmektedir.")

  • SİYASİ DALAVERELER08 Mayıs 2016 18:46

    bende bunu anlamıyorum.akp nin millet vekili demişdiki bu ülkede akp liler hariç kimseye para ve iş yok ama siyasi lider hak hukuk diyor....YAZIK.BUKADAR LAÇKALIK OLMAZ