E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Et fiyatları almış başını gidiyor---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Et fiyatları almış başını gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Et fiyatları almış başını gidiyor
14 Kasım 2016 - 15:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çobanlık deyip hafife almayın, alan alsın. Çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de "Milli Tarım Projesi" toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Milli Tarım Projesinin ülkemize milletimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını allahtan temenni ediyorum.

Rahmetli Aşık Veysel ne güzel söylemiş. Dost dost diye nicesine sarıldım. Benim sadık yarim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum. Benim sadık yarim kara topraktır. Evet sadık yarimiz olan toprağa hak ettiği değeri verirsek sadece kendimizin kendi neslimizin değil, topyekün insanlığı tehlike altına sokmuş oluruz.

‘ET FİYATLARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından geliştirilerek uygulamaya sokulan Milli Tarım projesinin ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Sadık yârimiz olan toprağa hak ettiği değeri vermezsek sadece kendi neslimizin değil topyekün insanlığın geleceğini tehdit altına sokmuş oluruz. Rabbim bizlere topraktan yaratıldığımızı ve yine toprağa döneceğimizi haber veriyor. Tarım konusu diğer tüm işlerden farklı olarak insanlığın varlığını sürdürebilmesinin olmazsa olmazıdır. Topraklarımız var ama yeterince değerlendiremiyoruz. Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor. Et ithalatı yapmak zorunda kalıyoruz. Azotlu gübreyle maalesef topraklarımızı mahvettik. Doğallıktan uzak. Tüm hastalıkların temelinde de o gübreleme yatıyor. Bu reformla birlikte biz doğal gübreye dönmek zorundayız. Bu çöp atıkları diyoruz ya bunları kompost gübreye çevirmek suretiyle bunları gübrelemede kullanabiliriz. 

"DOMATES, BİBER FİYATLARI AÇIKLANDIĞI ZAMAN GERÇEKTEN AĞRIMA GİDİYOR"

Bugün tarımsal hasılada Avrupa’da bir numara olmamız potansiyelimizi kullanabildiğimiz anlamına gelmemektedir. İnşallah milli tarım projesiyle bu sorunların çözümü noktasında önemli bir adım atmış oluyoruz. Aslında ülkemizin imkanları yeterli olmasına rağmen plansızlık nedeniyle sık sık karşılaştığımız arz açığı ya da arz fazlası sorununun ortadan kalkacağına inanıyorum. Enflasyon rakamları açıklandığı zaman, domates, biber fiyatları açıklandığı zaman gerçekten ağrıma gidiyor. Bu topraklar bu kadar bereketli olacak ama biz hala domates biber fiyatlarındaki artıştan dolayı enflasyonda sıkıntı yaşayacağız. Olmaz. 19 tane sebze çeşidi nedir ya? Bunları arttırmamız lazım, meyve sebze çeşitlerini arttırmamız lazım. Adamlara gidiyorsun bakıyorsun masaya peynirlerin envayi çeşidini getiriyorlar. Bizde niye olmuyor. Bunların çeşidi arttıracağız. Envai çeşit peynir üreteceğiz ve dünyaya sunacağız. Teşvikler açıklandığına göre bundan sonra çalışmak kalıyor.

SIKINTILARI GERİDE BIRAKACAĞIMIZI İNANIYORUM
Tabii ki bugün tarımsal hasılada Avrupa’da bir numara olmamız, gerçek potansiyelimizi kullanabildiğimiz anlamına gelmiyor. Türkiye’nin gıda ve et ithalatı yapıyor olması ortada bir sorun olduğunun ifadesidir.

Milli tarım projesiyle bu sorunların aşılmasında önemli bir rol alıyoruz. Ülke olarak plansız programsız iş yapılması sebebiyle arz açığı veya arz fazlası bu sıkıntının geride bırakılacağına inanıyorum. Hayvancılıkta belirlenen teşvik modelinin de fiyatların önlenmesi noktasında beklentilerimizi karşılayacağına da inanıyorum.

ÇOBANLIK DEYİP HAHİFE ALMAYIN
Osmanlı’yı yıllarca güçülü şekilde ayakta tutan unsurlardan biri iaşecilik sistemiydi.

Bizim de günümüz şartlarına uygun bir anlayışla eksiklik yaşamasının önüne geçecek fiyatları dengede tutacak bir sistemi tutmamız gerekiyor.

Böyle teşvikler varsa geriye çalışmak kalıyor.

Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı doğru planlamayla teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayınız.

Çobanlığı değerli kardeşlerim felsefesini anlamayan, onun psikolojisini anlamayan insan yönetemez.

F-16’LAR UÇMASIN DİYE TARLASINI YAKAN ÇİFTÇİ KARDEŞİMİZ…

Her birinin arkasında farklı ülkelerin, farklı silüetlerin olduğunu biliyoruz. Türkiye’de planlananların nasıl boşa çıktığını anlayamıyorlar.

ciftci-1

15 Temmuz’da halkımız neler yapabildiğini gösterdi.

Zekaya bak zekaya tarlasını yaktı. Niye? F-16’lar uçamasın diye. İşte kendisi burada…

Başbakan Yıldırım'dan gübre ve mazot desteği açıklaması

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)