E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı---

Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı
25 Ocak 2019 - 02:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne Adalet Bakanı Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu’nu atadı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Adalet Bakan Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Seferinoğlu, 25 Temmuz 1969'da Rize Ardeşen'de doğdu. 1991'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Seferinoğlu, İstanbul'da 23 yıl serbest avukatlık yaptı, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem İstanbul Milletvekili oldu.

Yıldız Seferinoğlu, 21 Temmuz 2018'den beri Adalet Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Evli ve üç çocuk babası olan Seferinoğlu, İngilizce ve Arapça biliyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Seferinoğlu'na tebrik

Bakan Gül, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, AYM üyeliğine seçilen Adalet Bakan Yardımcısı Seferinoğlu'nu yürekten tebrik ettiğini belirtti.

Gül, mesajında, Seferinoğlu ile bakan yardımcılığı görevi süresince çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek yeni görevinde başarılar diledi.

ERDOĞAN’IN DÖRDÜNCÜ ATAMASI

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Seferinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’ne atadığı 4'üncü üye oldu. Erdoğan, daha önce Danıştay kökenli Kadir Özkaya, eski Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’i üye olarak atamıştı.

EN FAZLA GÜL ATADI

Anayasa Mahkemesi'nin mevcut yapısında, üyelerden 3’ünü TBMM, 3'ünü 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7’sini 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3’ünü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan atadı. Üyelerden Celal Mümtaz Akıncı, Rıdvan Güleç ve Hicabi Dursun Meclis tarafından; Başkan Zühtü Arslan, Başkanvekilleri Engin Yıldırım, Burhan Üstün, Recep Kömürcü, Muammer Topal, Muhammed Emin Kuz ve Hasan Tahsin Gökcan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından; Seruh Kaleli, Serdar Özgüldür ve Osman Paksüt 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı.

ÜYE SAYISI 15’E İNDİRİLDİ

16 Nisan referandumu ile Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare mahkemelerinin kaldırılmasıyla Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısı 17'den 15'e düşürüldü. Askeri yargı kökenli 2 üyenin emekliliklerine kadar görevlerine devam etmeleri kararlaştırıldı. Bu statüdeki Nuri Neciploğlu geçen yıl emekli oldu. Serdar Özgüldür ise 2019 sonunda emekli olacak.

12’SİNİ CUMHURBAŞKANI ATIYOR

Yeni sistemde mahkeme üyelerinin 3’ünü Meclis, 12’sini ise Cumhurbaşkanı seçiyor. Cumhurbaşkanı 8 üyeyi Danıştay, Yargıtay ve YÖK'ün kendi içinden belirlediği adaylar arasından, 4'ünü ise doğrudan üst düzey kamu yöneticileri arasından atıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.