E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da önemli açıklamalarda bulundu---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da önemli açıklamalarda bulundu
21 Mayıs 2022 - 20:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir Gençlik Şöleni" etkinliğine katılmak üzere geldiği Adana'da, havalimanında vatandaşlarca coşkuyla karşılandı.

Havalimanı çıkışında ellerinde Türk bayrakları, AK Parti flamaları ve güllerle bekleyen vatandaşlar, sevgi gösterisinde bulundukları Erdoğan'ın fotoğraflarını çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini karşılayanları selamladığı havalimanından otobüsle ayrılıp şenliğin düzenleneceği Yeni Adana Stadı'na hareket etti.

Stada gittiği yol güzergahında da vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Erdoğan, kendisini ellerinde karanfil ve güllerle bekleyenleri de selamladı.

Erdoğan, güzergahı üzerindeki Çukurova Üniversitesi kampüsünün bulunduğu kavşakta durarak, burada kendisini karşılayan üniversite öğrencilerini de selamlayıp şenliğin düzenlendiği stada geçti.

Son 20 yılda aramıza kimsenin girmesine izin vermedik. Seçimden seçime vatandaşımızın kapısını çalanlardan olmadık. Her fırsatta şehirlerimizi ziyaret ettik, gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızla hasbihal ettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan stadyumun dışında yaptığı konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Gelin bir olalım, sevelim, sevilelim diyoruz"

Adana'yı da devasa yatırımlarla donattık. Biz bu millete aşığız ve aşık olduğumuz için de dağları delerek bu yollara devam ediyoruz. Birileri gençlerimizi kısır kavgalarına dahil etmek isterken biz buradan kardeşlik mesajları veriyoruz. Birileri nefret ve öfke diliyle konuşurken biz sevgi diliyle konuşuyoruz. Gelin bir olalım, sevelim, sevilelim diyoruz.

Birileri gençlerimizi kısır kavgalarına alet etmek isterken biz 81 ilden gelen gençlerimizle buradan kardeşlik mesajı veriyoruz. Birileri nefret ve öfke diliyle konuşurken biz tüm Türkiye'ye Hacı Bektaş, Yunus Emre, Pir Sultan, Ahmed-i Hani'nin sevgi diliyle konuşuyoruz. "Gelin canlar bir olalım sevelim sevilelim" diyoruz.

"Bizi ayırmaya çalışanlara meydanı asla terk etmeyeceğiz"

Sırtını emperyalistlere, onların temsilcilerine dayayan, muhterislerin üç günlü ikballeri uğruna bu ülkenin gençlerini bozuk hara gibi harcamasına müsaade etmeyeceğiz. Ezeli ve ebedi kardeşliğimize halel getirmeyecek, bizi ayırmaya çalışanlara meydanı asla terk etmeyeceğiz. Her karış toprağında bir şehidin yattığı bu mübarek vatanı kavga, kaostan medet uman kan tüccarlarının insafına bırakmayacağız. Bizim siyasetimizde kışkırtmak, tahrik, gençleri sokağa dökmek yok. Milleti düşmanlaştırmak, kutuplaştırmak yoktur. Nefret, öfke, husumeti körükleyen değil sevgi, hoşgörü kardeşliği, kucaklaşmayı öne çıkaran bir siyasi geleneğin mensuplarıyız.

Bugün ömrü tükenmiş, bayat senaryolarla milletimizi bölmek isteyen siyaset simsarlarına net mesaj vermek için geldik. Türkiye'nin geleceğine kimsenin ipotek koyamayacağını haykırmak için geldik. Dışarıdan kulaklarına üflenen suflelerle siyasetçilik oynayan çapsızlara sesleniyorum; biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Meydanı sokak terörünü yeniden harlamak isteyen müstevlilere bırakmayacağız. Emperyalistlere taşeronların yapanların kirli emellerine teslim etmeyeceğiz. Gerektiğinde 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi göğsümüzü tanklara siper edecek ama istikbal ve istiklalimize asla leke sürdürmeyeceğiz. He bir evladımızı bağrımıza basacak, koruyacak, kollayacağız.

"Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz"

2023'e giden kritik süreçte 85 milyonun tamamını kardeşimiz bilecek, geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz. Başkaları yönünü nereye dönerse dönsün bizim milletimizden başka pusulamız yok. Bizim ne kavga siyasetine kurban edilecek ne de küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek evladımız yok. Burası kardeşliğin şehri. Milletimize hayalleri ve hedefleriyle buluşturabilmek için gençlerimizin kucaklamasına ihtiyacımız var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, bizi ayırmaya, bizi bölmeye çalışanlara karşı her zaman diri olacağız. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dosta güven, düşmana korku salan şu muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Ya Rabbi bu kulunu bu millete görevlendirdiğin için sana sonsuz hamdu senalar olsun. Sağolun, varolun, kalın sağlıcakla.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra stadyumun içindeki gençlere seslendi.

"Haddini aşanlara bu millet 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir"

Varsın birileri Gezi olaylarında emperyalistlere selam dursun. 6'lı masanın etrafında buluşanlara Abdülhamit nezdinde yapılan tarih, değer düşmanlığına yapılanlara katılıp katılmadığını sormak da hakkımızdır. Siz bu emperyalist ağızlara hak ettikleri cevabı verecek gençliksiniz.Sultan Abdülhamit'e laf atan, dil uzatan hanımefendiye şunu sormak lazım; 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlı'yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdühamit'e hakaret haddini aşmazlıktır. Bu haddini aşanlara bu millet 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir.

Meral Hanım sen kim, sultan Abdülhamit'e saygısızlık kim? O 6'lı masada olanlardan isim vermeyeceğim, 3 tanesi var ki, bunlar Sultan Abdühamit'e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu bunlara da sus pus oldular? Ne oldu bunlara Sultan Abdühamit cennet mekân, ona laf atanlara haddini bildiremediler.

Bu akşam buradan ilk sinyali veriyorum. Siz bizim 40 yıllık siyasi mücadelemiz ve 20 yıllık iktidarımızda temellerini attığımız büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını 2053 vizyonuyla taçlandıracak gençliksiniz. Her birinizin kalbimizde, zihnimizde ayrı, özel, eşsiz bir yeri var. Bu bakımdan karşımdaki gençliği Allah için seviyorum. Sizin gibi bir gençliğe sahip olduğumuz için de Allah'a hamd ediyorum. 2023'e hazır mıyız? Tüm arkadaşlarınıza bu akşamın coşkusunu iletmeye hazır mıyız? 2023'ün neticesini ben sizin gözlerinizde okuyorum. Bu kararlılığınız, devamlılığınız inşallah 2023'le birlikte yeni bir dönemi başlatacak ve sizlerle birlikte aldığımız emaneti doruğuna yerleştireceğiz.

Şimdi sizlerle stadyumun burasında az önce stadyumun dışında yine on binlere hitap ettim. Gençlikte durmak gerilemektir, gerilemek yıkılmaktır, yıkılmak ölmekten beterdir. Sürekli ileriye, daha ileriye, hep ileriye doğru gitmek, hep yukarıya doğru tırmanmak, zirveden gözünü ayırmamaktır.

"Bay Kemal tankların arasından geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığındı"

Bugün İsveç Başbakanı, Finlandiya Cumhurbaşkanı, ardından NATO Genel Sekreteriyle görüştüm. Dün İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Rusya-Ukrayna savaşı ve ikili ilişkilerimizi konuştuk. Bugün dünyada dijital mecralara hapsedilmiş, kariyer arayışında bir gençlik profili öne çıkmaktadır. Biz her fırsatta imandır ol cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Biz bugerçeği Kasımpaşa'dan çıkıp, Cumhurbaşkanlığına uzanan safhada gördük.

Bay Kemal tankların arasından gelip, geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. Hatırlayın onları, çünkü o günden bugüne 7 yıl geçti. Çağrıyı yaptık 'meydanlara' dedik ve gençlik meydanlara yürüdü. Türkiye'nin genelinde elde ettiği her kazanım gençlerimizin ortaya koyduğu onurlu duruşları, elde ettikleri başarıları sayesindedir. Şimdi karşımda Teknofest gençliğini görüyorum. İnşallah Teknofest gençliğiyle 2023 seçimlerine yürüyoruz.

"Biz 10 yıl, 30 yıl, 50 yıl, 70 yıl sonrasının Türkiyesini konuşuyoruz"

Birileri süresi anlık, saatlik, günlük hadi bilemediniz haftalık olan yalanlarla kendilerini avuturken biz 10 yıl, 30 yıl, 50 yıl, 70 yıl sonrasının Türkiyesini konuşuyoruz. Bunu da kendi kendimize yapmıyoruz. Tiyatrovari şovlarla kendi kendimizi kandırmıyoruz. Tüm hayallerimizi, sizlerle gençlerimizle birlikte kuruyoruz. Tüm hedeflerimizi gençlerimizle belirliyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bizim bir derdimiz, aşkımız var. Şu stad Adana'ya bizim eserimizdir. Burayı biz inşa ettik, Adana'ya 'buyrun emrinizdedir' dedik. Biz hizmet siyasetiyle yola çıktık. Eser siyasetiyle yola çıktık. Unutmayın eşşek olur kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bununla varız. İnşallah bundan sonraki hedeflerimizi sizlerle birlikte hayata geçireceğiz.

Ülkemizde eskiden beri gençleri hem geçmişlerinden kopartmaya hem de karar ve mekanizmaların dışında tutmaya çalışan bir zihniyet var. Bugün haklar, özgürlükler, uygulamalar olarak gördüğünüz hususlar var. İnsanlarımızın inançlarını öğrenmeleri, ibadetlerini yerine getirmeleri, diledikleri kılık kıyafetle her yere girebilmelerin önünde gizli açık engeller vardı. Bugün Ayasofya Fatih'in emanetine uygun şekilde ibadete açıldı mı? Bugün genç kızlarımız okullarına, çalışan kadınlarımız işyerlerine başörtüleriyle girebilmektedir. Bizim gençliğimiz imam hatiplerin kapılarına sinsi kilit vurulmasına karşı çıkmakla geçti.

Finlandiya: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlenecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiyalı mevkidaşı ve İsveç Başbakanı ile görüştü

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.