E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık---

Erdoğan: Hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık

Erdoğan: Hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık
15 Temmuz 2020 - 21:09 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un 4. yıld önümünde yaptığı açıklamada "Hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde 'Millete Sesleniş' konuşması yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Darbe girişimi esnasında kaybettiğimiz kardeşlerimizin hüznünü yaşıyoruz. Başarısızlığa uğrattığımız darbe girişimi sırasında şehit olan 251 insanımıza mevladan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 

"BU MÜCADELEYE KATILAN İNSANLARIMIZI HİÇBİRİ UNUTULMAYACAKTIR"

Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik ünvanıyla şereflenen kardeşlerime rabbimden sağlık diliyorum. O gece meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan vatandaşlarımıza şükran sunuyorum. Bu mücadeleye katılan insanlarımızın hiçbiri unutulmayacaktır. Ülkemizin dört bir yanında 15 Temmuz'u hatırlamak için caddelere mahallere pek çok esere konulan isimlerde bu anlayışın yansımalarıdır. 15 Temmuz'u anlamak için bu topraklardaki bin yıllık mücadelemize bakmak gerekir. 15 Temmuzu anlamak için Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması vesilesiyle birkez daha hayırla yad ettiğimiz İstanbul'un fethinin manasına vakıf olmak gerekir.

"TÜRKİYE'NİN SAHİBİNİN BU AZİZ MİLLETİN OLDUĞU BİR KEZ DAHA GÖRÜLMÜŞTÜR"

Milletimiz essiz irfanıyla darbenin ilk saatlerinden itibaren tüm bu gerçekleri görmüş, harekete geçmiştir. Her meşrepten insanıyla Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Türkiye'nin sahibinin bu aziz milletin olduğu bir kez daha görülmüştür. Artık tamamen sönüp gittiği düşünülen istiklal ateşinin közlerinin altından yeniden harlanabileceği anlaşılmıştır. Ezanımızı susturmak, bayerağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi kararmak isteyen hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık.

"MİLLETİMİZ O GECE KENDİ İNSİYATİFİYLE HAREKETE GEÇMİŞTİR"

İşte bunun için 15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak ilan ettik. 15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ülkemizi işgal girişimiydi. Bunun için ülkemizdeki teröristlerin kullanılmış olması alçakça bir ihaneti de eklemiştir. Tekbirler, salalar, dualar eşliğinde kıyama kalkan milletimizin, vatanının özgürlüğüne sahip çıkarak hainleri tepelerken, kendisi üzerinde hesap yapanların heveslerini de kursaklarında bırakmıştır. Milletimiz o gece hiçbir zorlamaya maruz kalmadan hiçbir karşılık beklemeden tamamen kendi insiyatifiyle harekete geçmiştir.

"EZANIMIZI SUSTURAMAYACAKLAR BAYRAĞIMIZI İNDİREMEYECEKLER"

Üzerimize çöken o kara gecede, ülkemizi yükseltmek, güçlendirmek, büyütmek için daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmeyi gördük. Biliyor ki Türkiye, birliğiyle beraberliğiyle güzeldir. Biliyor ki Türkiye, dostluğuyla kardeşliğiyle güzeldir. Kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ezanımızı susturamayacak bayrağımızı indiremeyeceklerdir. Birinci Dünya savaşı için Osmanlı'nın paylaşım kavgası derler. Dünya düzeninin temellerinden sarsıldığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti içinde aynı hayallere kapılanları hüsrana uğratacağız. Türkiye'nin özellikle son 7 yılda yaşadığı hadise bu hakikatin farklı reçelerdeki birer örneğidir. Ağaç bahanesinin arkasına sığınanlarda, çukurlarda bölücülük yapanlar da, sınırlarımızı kuşatmaya kalkanlar da bu akıbetten kurtulamamıştır.

"BU MİLLETİN DAHA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜ VAR"

Teslim almak için darbe girişimi dahil her yola başvurdukları Türkiye'nin silkinip asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki; daha bitmedi, bu milletin daha söyleyecek çok sözü var. Bu devletin daha harekete geçirecek çok potansiyeli var. 15 Temmuz'da da darbecilerin silahlarının üzerine "Bugün değilse ne zaman öleceğiz" diyen nice kahramanlar vardı. Ne mutlu peygamberin yoldaşı olanlara, ne mutlu rabbimizin müjdelediği o kubbeli yolda yürüyenlere. Güçlü olmak tıbbı yüce kitabımızda müjdelendiği gibi asıl hakkın yardımına mashar olmaktır. 15 Temmuz'da milletimiz bu hakikati bizzat yaşamıştır. Tanka yumruk, savaş uçağına levye fırlatan namluya alnını dayayan bir milletin önünde kim durabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST16 Temmuz 2020 14:28

    Buralarda FETÖ'NÜN başarısız darbe girişimini sulandırmaya çalışan, değirmenine su taşıyan kişiler de toplanıp darbe cezalarına ortak edilmeli tazminat cezalarına çarptırılmalıdır. Zaten kişiler incelendiğinde mutlaka FETÖ ile irtibatlı  kişiler olduğu anlaşılacaktır. 

  • 12315 Temmuz 2020 23:45

    Ordunun neden  yüzde 5 i bu ayaklanmaya kalkıştı ? hatta yüzde 5 in içinde yüzde 80 i olayı tatbikat diye biliyor... Demet istediğim neden ordunun diğer yüzde 95 i sadece kışlada bekledi ? darbeyi bastırmak için polislerve özel haraket ve diğer kurumlar gibi neden kışladan çıkma emri verilmedi ? şehit sayısı çok çok az olabilirmiydi ? Bu kısmı ben anlamadım. cumhurbaşkanı nedne bu yönde emir vermedi, halka çıkın dışarıya dedi ? yada ordunun yüzde 95 i neden kışladan dışarı çıkmadı ? polis gibi ? ben gerçekten araştırdım okudum, merak ettim hiç bir kaynakda yok. zaten fetocuların sıyası ayagını biliyoruz, onu tartılmıyorum bile. yoksa teto emri ile f16 pilotları turk uçaklarını kaldıracabilecek ... bu olay sıyası besleme ve atamalarla olabilir. oda hocafendi diye tbmm de savunan kişiler

  • BİR DOST16 Temmuz 2020 14:24

    Bu tip arkadaşları da darbe girişimini sulandırmaya çalışmaktan toplamak lazım ki, kimse FETÖ'nün sözcülüğünü yapamasın.

  • Cevap15 Temmuz 2020 23:00

    Hâlâ 15 temmuz darbesini anlayamamış, kontrollü darbe diyen, aklını kullanamayanlar var mı? Galiba var, maalesef. Bu kadar şehitlerimiz, gazilerimiz varken, binlerce insan hapse atılmışken adam hâlâ tiyatro diyor. Yazık...

  • türkoğlutürk16 Temmuz 2020 09:19

    siyasi ayağı nerede.niye meclisde araştırma komisyonu kurulmadı.parselci niye dışarda. o niye cumhurbaşkanı danışmanı.

  • soru15 Temmuz 2020 21:55

    kendin cal kendin oyna  fetoyle baraber ne zamana kadar surecek

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 21:52

    O geceyi sokakta geçirmiş biri olarak unutmak mümkün değil. O Sela yok mu o Sela imam öyle bir güzel okudu ki ağlamak içten değildi. Saç baş dağınıkmış falan bakmadım nasıl dışarı fırladım bilemiyorum. O gece iyi ki Erdoğan gibi bir lider vardı yoksa basiretsiz dirayetsiz biri olsaydı gece bitmeden darbe başarılı olurdu. O gece genellikle Türk bayrağı ve Kurt işareti gördüm..15 Temmuz dahil olmak üzere bugüne kadar ki bütün savaşlarda verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum ve gazilerimize bol şifalar diliyorum..

  • Berkant15 Temmuz 2020 23:03

    Akp seni de satın almış galiba satılık troll