E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlayacak---

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlayacak

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlayacak
19 Mart 2023 - 08:34 borsagundem.com

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçiminde aday gösterilmek isteyenlerin Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık başvuruları bugün başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine yönelik takvimine göre, cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce ve seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin Kurula yapacakları adaylık başvuruları bugün başlayacak.

Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenler bugünden itibaren adaylık başvurusu yapabilecek.

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvuru süresi 20 Mart, siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart'ta dolacak.

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ya yapacakları adaylık başvurusu 20 Mart saat 17.00'de sona erecek.

31 Mart'ta Remsi Gazete'de yayımlanacak

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

14 Mayıs seçim takvimi resmen başladı!

 

Cumhurbaşkanı adaylarının mal bildirimine ilişkin genelge Resmi Gazete'de

 

Cumhurbaşkanı adaylığı kararları Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Köprüden önceki son çıkış burası19 Mart 2023 14:46

    Sn İnce ve Sn Oğan Aktrollerrinin dolduruşuna gelip seçimi cumhur ittifakına hediye etmeyin. Bunun vebali ağır olur iyi düşünün ama önce ülkemizi düşünün yaşananları düşünün ülkenin getiridiği noktayı düşünün  bu durumda felaket olacağını düşünün. Kararınızı sonra verin

  • İstanbul 19 Mart 2023 12:54

    Ben 9 baskan yardımcı olmak isterim ve maas almıyacaglm lutfen

  • Pala19 Mart 2023 12:34

    Cumhur ittifaki Bay Kemal 'un karsina kimi cikaracak acaba

  • Bh19 Mart 2023 10:02

    CHP deprem zedelerden konut parası almayacagım diyor peki neden merkez bankasının 30 milyar deprem yardımı yaptıgında kimin parasını kime veriyorsun diyen CHP sen degilmisin