E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizCuma günü düşüşüyle dikkat çeken o hisse---

Cuma günü düşüşüyle dikkat çeken o hisse

Cuma günü düşüşüyle dikkat çeken o hisse
04 Şubat 2019 - 09:19 borsagundem.com

Alan Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

BIST 100… Kar Realizasyonları Beklenebilir… BIST100 Cuma günü %1,09 düşüş ile 102,937 seviyesinden yatay kapandı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %9,38’lik yükselişi ile ODAS olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde -%4,28’lik düşüşü ile Türk Hava Yolları (THYAO) oldu. Yabancıların endekse ilgili devam ederken kar realizasyonlarının görülmesi mümkündür. Türk şirketlerinin global gelişen ülke şirketlerine kıyasla oldukça ucuz seviyelerde bulunması endekse duyulan ilgiyi devam ettirebilir. Global merkez bankalarının özellikle FED’in faiz artırımlarında yavaşlamaya gidilmesi global resesyon endişelerini arttırmaya devam ediyor. Şubat ayı içinde yapılması planlanan ABD-Çin ticaret görüşmelerinin seyrine göre risk iştahında artış görülebilir.  

USDTRY… Riskler Dengeli Görünüyor... FED’in politika faiz kararı ile Dolar endeksinin global bazda değer kaybı ile geçen hafta 5,16 seviyelerine gerileyen USDTRY paritesinde tekrardan yukarı 5,20 seviyelerine toparlanmalar görülmektedir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini korumakta olup yabacıların menkul kıymet alımı bu primli seyri devam ettirmektedir. Bölgesel Jeopolitik açıdan ciddi bir risk oluşmaması (Suriye), global bazda Amerikan Doları değer kaybetmesi ve Mart yerel seçimleri yaklaşması ile risk faktörleri dengeli görünmektedir.

EURTRY… 6,00 Seviyesinin Altında Seyrediyor... Geçen hafta Pazartesi ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarından sonra değer kazanan Euro, diğer ülke para birimlerinin Amerikan Dolarına Karşı değer kazanmasının devam etmesi ile birlikte EURTRY 6.00 seviyesini aşağı yönlü kırarak 5.93 seviyelerini test etmişti. Avrupa bazlı risklerin arttığı bu dönemde Euro para biriminin değerini fazla tutabileceğini düşünmemekteyiz.

EURUSD… Brexit Gerginliği Artarak Devam Ediyor... Anlaşmasız Brexit’in gerçekleşeceği 29 Mart yaklaştıkça İngiltere bazlı gerginliklerde artarak devam ediyor. Almanya Dışişleri Bakanı Maas anlaşmasız Brexit’in önlenmesi isteniyorsa tekliflerinin halen masada olduğunu belirtti. Ayrıca haftasonu İngiliz basınına yansıyan haberlerde 29 Mart sonrası yaşanabilecek bir ayaklanma durumunda güvenlik güçlerinin acil durum planı yaptıkları belirtildi. Olabilecek riskler arasında yeni gümrük tarifeleri ithalatta gıda ve ilaç ürünlerinde kıtlığa varabilecek sıkıntılar olabileceği belirtiliyor.

XAUUSD… Global Risk Artışı Yukarı Yönlü Destekliyor… ABD-Venezuela arasındaki gerilim Trump’ın askeri seçeneğe açık olduğunu belirtmesi ile yeni bir boyut kazandı. Şubat ayı içinde yapılacak ABD-Çin görüşmelerinin belirsizliğinin devam etmesi ve Avrupa tarafınd İtalya’nın resesyona girmesi ile Brexit ile ilgili İngiliz basınında çıkan haberler global risk açısından ons altına yukarı yönlü destek vermektedir.

GLDGR… Ons Altındaki Realizasyon ile Hafif Aşağı Yönlü… Global haber akışı ile ons altının güçlü yükselişinden sonra gelen realizasyon ile, Türk Lirası’nın primli seyri birleşince gram altın geçen hafta 220TL seviyelerine kadar çekilme yaşadı.

BRENT… Venezuela ile İlgili Haber Akışı ile Hafif Toparlama Eğilimde… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin daha da derinleşerek ABD bazlı Askeri operasyonun gündeme gelmesi arz sıkıntısı yaratma riski varken, ABD-Çin ticaret görüşmesinde belirsizliklerin devam etmesi talep bazlı aşağı yönlü riskleri arttırmaktadır. Ancak global talep ile ilgili riskler daha uzun vadeli olduğu için Venezuela bazlı arz risklerinin fiyatlaması ile petrolün toparlandığı görülmektedir. OPEC üyesi Venezuela ile ilgili haber akışları takip edilecektir.

S&P 500… Ticaret Görüşmeleri Beklentileri ile Yatay… ABD-Çin ticaret görüşmelerinin Şubat ayı içinde tekrar ABD’li bir heyetin Çin’e gitmesi ile devam edeceği ve bunun yarattığı belirsizlik ile endeks yatay geçen hafta yatay kapattı. Trump’ın ticaret görüşmelerinde nihai konularda anlaşma için Çin Başkanı Xi ile konuşması gerektiğini belirtmesi halen görüşmelerde belli belirsizliklerin devam ettiğine işaret etmektedir. Bunun ile beraber Trump’ın ABD’nin Venezuela’ya askeri müdahale sinyalini vermiş olması ABD bazlı jeopolitik gerginliği arttıran bir risk faktörüdür.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fs04 Şubat 2019 21:09

    Neden bu hisse yukselmiyor pegasus bile 30 buldu uc uc yuksekler uc thy

  • RIZE'li04 Şubat 2019 18:57

    Savcılar ,hakimler, devlet yöneticileri, muhalefettekiler,ve spk..sizden ekgyo incelemenizi istiyorum.hersene milyarlar kazanan bir şirket , 10 senedir nasıl halka arz fiyatının %40 altında olur.bu ßirketin kasasındaki el kimindir ?