E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇukura dava açılıyor---

Çukura dava açılıyor

Çukura dava açılıyor
15 Temmuz 2014 - 06:12 borsagundem.com

​Sun Plaza sahipleri, Şişli Belediyesi ve komşu proje sahiplerine dava açacak

İstanbul Maslak’ta yer alan 32 katlı Sun Plaza sahipleri, hemen yanlarında bulunan ve 3 yıl önce durdurulan inşaatın sahipleri ile Şişli Belediyesi’ne dava açmaya hazırlanıyor. Yetkililer, plazanın yanında duran çukurun yarattığı endişeyle kiracıları binadan ayırıldığını ve ilçe belediyesinin çözüm noktasında ilgisiz kaldığını iddia ediyor. 
MASLAK’ta yer alan 147 metrelik Sun Plaza sahipleri çukur krizini çözmeye çalışıyor. Sun Plaza Gayrimenkul Kiralama AŞ’ye ait binanın yanında yer alan ve 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan inşaat, plazanın yanında bir çukur yarattı. fortuneturkey.com sitesinin gündeme getirdiği olayda oluşan çukurun risk yaratmasından endişe eden Deloitte ve General Electric gibi kurumların binadaki 16 katı boşalttığı ortaya çıktı. Mevcut kiracılar arasında da ihtarname yollayanlar olduğunu söyleyen Sun Plaza Gayrimenkul Kiralama AŞ Avukatı Yeşim Dere, komşu projelerinin sahiplerine ve Şişli Belediyesi’ne dava açma hazırlığında olduklarını söyledi. 

RAPORA ONAY BEKLİYOR

1.5 yıldır sorunu çözmek için çalıştıklarını ve o dönem bağlı oldukları Şişli Belediyesi’ne defalarca başvuruda bulunduklarını belirten Dere, “Şimdi bölge Sarıyer’e bağlı ve 2 belediye arasında yaşanan iletişim sorunu süreci uzattı. Şişli Belediyesi’nin tutumu bizi zarara soktu. Son olarak çukurun yarısı doldu ve komşu inşaatın mal sahibi ile yüklenici firması bir üniversiteye rapor hazırlattı. Raporda mevcut durumda risk olmadığı belirlendi. Mahkeme tarafından da bilirkişi kabul edilen bu raporu biz de kendi kaynaklarımızda onaylatmaya çalışıyoruz” dedi. Avukat Dere, süreç içinde bina kiracılarına bilgi verdiklerini ve alınan raporları paylaştıklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)