E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCuhmurbaşkanı Erdoğan, Boris Johnson ile görüştü---

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, Boris Johnson ile görüştü

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, Boris Johnson ile görüştü
20 Mayıs 2022 - 22:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecini görüştü. İki lider ayrıca Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ele aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonla bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin yanı sıra İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik talebi ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini belirtti.

Finlandiya ve İsveç’in NATO değerlerine sahip çıkacağından ve Türkiye’nin meşru endişelerini bihakkın gözeteceğinden emin olmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin gözardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı Erdoğan'la görüşmek istiyor

 

Erdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz

 

Finlandiya ve İsveç'ten Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.