E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCüce aydan ihracatçıya büyük moral---

Cüce aydan ihracatçıya büyük moral

Cüce aydan ihracatçıya büyük moral
02 Mart 2016 - 03:20 borsagundem.com

İhracatta 14 ay sonra gelen artışla moral bulduklarını belirten TİM Başkanı Büyükekşi, Başbakan'dan "İhracat Destek Paketi"ni beklediklerini söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Karaman'da ihracat rakamlarını açıklayan Büyükekşi, 14 ayın ardından gelen artışla moral bulduklarını söyledi. Büyükekşi, “İhracatın gücüyle önümüzdeki dönemde ortalama yüzde 5’lik büyüme hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

İhracatın kilogram bazında da yüzde 26 arttığını söyleyen Büyükekşi hükümete arz ettikleri ihracata destek önerilerinin tüm sektörlerle ilgili makro önerilerin yer aldığını ve ihracatın kısa bir sürede hızlı bir şekilde artmasını sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Büyükekşi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘İhracat Destek Paketi’ ile ilgili açıklamalarını da umutla beklediklerini dile getirdi.

İHRACATIN LİDERİ OTOMOTİV

İhracatın liderliği yine 1.9 milyar dolarlık ihracatıyla otomotiv sektörü oldu. Bunu 1 milyar 425 milyon dolarla hazırgiyim ve konfeksiyon, 1 milyar milyar 145 milyon dolarla kimya sektörleri takip etti. TİM verilerine göre şubatta ihracatta parite etkisi 128 milyon dolar düşüş etkisi yaparken Rusya’ya ambargonun ikinci ayında ihracat kaybı yüzde 53.1 oldu. Yılın ilk iki ayında Rusya’ya yapılan ihracattaki düşüş yüzde 60’ı buldu. 
Avrupa Birliği’ne ihracat yüzde 12, Afrika’ya yüzde 17, Okyanusya’ya yüzde 20, Uzakdoğu ülkelerine yüzde 19 arttı. Kuzey Amerika’ya yüzde 8 ve Ortadoğu ülkelerine ise yüzde 3 oranlarında gerileme oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mali Müşavir02 Mart 2016 07:56

    Çok sallıyorsunuz yahu.Afrika ziyaretlerinizi de hocanın çit çekip yün toplayıp işleyip satması misali Şubata yazdınız galiba