E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCredit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı---

Credit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı

Credit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı
08 Temmuz 2021 - 14:07 borsagundem.com

Credit Suisse Baş Stratejisti Jonathan Golub ABD ekonomisindeki güçlü verilerin borsaları zirveye taşıyacağını öngörüyor. Golub açıklamasında ekonominin Marshall Planı’ndan bu yana en hızlı büyümeye ulaşılacağını hatırlattı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'in en önemli boğa piyasası destekçilerinden biri olan Credit Suisse’in ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Jonathan Golub büyüme odaklı hisse senetlerine olan akına katılmayacağını açıkladı.
Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin rekor seviyelerde dolaşmasına karşın Golub CNBC’deki röportajında değerinin altındaki hisselere yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Baş stratejist açıklamasında, “Bu yılın ikinci çeyreği 1952’den bu yana elde ettiğimiz en hızlı gayrisafi yurtiçi büyümeyi gösterecek. Yani basitçe ifade etmek gerekirse II. Dünya Savaşı sonrası Marshall Planı’ndan ve Avrupa’nın yeniden inşa edilmesinden bu yana en hızlı büyüme olacak. Ekonomi olağanüstü bir durumda” ifadelerine yer verdi.

Uzun vadede teknoloji hisseleri için boğa piyasasını savunan Golub gelecek 6 ila 18 ay içerisinde değerinin altındaki hisselerin teknoloji hisselerine üstün geleceğini öngörüyor. Baş stratejist, “Şu anda çok fazla ekonomik talep var. İnsanlar ceplerinde parayla dışarıya çıkıyorlar, baktığımız her yerde tedarik kıtlığı görüyoruz. Aslına bakılırsa enflasyonu yukarı çeken de tam olarak bu. Bu ekonomik ortam adeta yükseliş diye bağırıyor” açıklamasında bulundu.

Baş stratejist söz konusu piyasa ortamında en çok finans, enerji ve tüketici tercihi sektörlerindeki hisseleri tercih edeceğini belirtiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu sektörler ekonomideki değişikliklere karşı en hassas alanlarda olduğundan ekonomik toparlanmadan en çok etkilenmesi gereken sektörler olarak da gösteriliyor. Golub değerinin altındaki hisselere yatırım yapmanın hala mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Credit Suisse baş stratejistinin S&P 500 için yıl sonu hedefi 4.600 puan seviyesinde. Söz konusu rakam endeksin yıl sonuna kadar Çarşamba günü kapanış seviyesinden %6 yükseleceği anlamına geliyor.

Golub açıklamasında, “İnsanlara bakarsanız onların bol miktarda nakdin üzerine oturduğunu görürsünüz. Bu oldukça destekleyici bir ortam demek” dedi. Baş stratejist borsaların bugünle yıl sonuna kadar duraksamalar geçirebileceğini kabul ediyor. Ancak bu Golub’un boğa piyasası öngörülerini engellemiyor. Baş stratejist röportajının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Bir yıl sonrasında bu seviyede bir ekonomik büyümeyi tecrübe edemeyeceğimizi biliyoruz. Bu sürdürülebilir değil. Ancak aynı zamanda enflasyonun da geçici olduğunu biliyoruz ve bu da sonsuza kadar devam etmeyecektir.”

 

Boğa yatırımcıları uçuruma doğru ilerliyor

 

Banka hisseleri pandemi yaralarını sarıyor

 

Bitcoin fiyatı kritik desteği kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www08 Temmuz 2021 16:12

    Marshall Planı mı dedi. Hani şu yerli ve milli üretimden vazgeçirip de Abd nin mallarını bize yedirdiği plan herhalde. Süt tozunu kaynatıp okullarda çocuklara içiren , zeytinyağlı yemekleri kötüleyen ( zeytinyağlı yiyemem aman ,diye şarkı dahi besteletmişlerdi ) kötü olmamızı isteyen , yerli mallarımızdan vazgeçmemizi körükleyip ithal mallara yönelten Abd. Düşman müttefikimizdir kendileri :(  :(  :(  :(  :(  :(