E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCredit Suisse’den düzeltme uyarısı---

Credit Suisse’den düzeltme uyarısı

Credit Suisse’den düzeltme uyarısı
20 Mayıs 2021 - 12:17 borsagundem.com

Credit Suisse, küresel olarak hisse senetleri ‘daha derin bir düzeltme’ için hazır göründüğünü ve ileride fırsatlar olabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse’den Ray Farris, dünya genelindeki hisse senetlerinin konsolide olduğunu ve ileride daha fazla zarar olabileceğini açıkladı. Firmanın Güney Asya CIO’su Farris, Çarşamba günü CNBC’nin ”  Squawk Box Asia ” ya verdiği demeçte, “Küresel büyüme ivmesi zirveye yaklaştıkça veriler çok daha kesikli hale geliyor. Muhtemelen küresel olarak hisse senedi piyasalarında daha derin bir düzeltmeye gidiyoruz” dedi.

Farris, bir düzeltmenin yatırımcılara küresel olarak “büyük bir fırsat” sunabileceğini de söyledi.

İlk çeyreğin sonunda, S&P 500 2020′deki son kapanışından yaklaşık % 6 sıçradı. Aynı dönemde, pan-Avrupa Stoxx 600 % 7.66 artarken, Japonya’daki Nikkei 225 % 6.32 ve Hong Kong’unki Hang Seng endeksi % 4,21 arttı.

Farris, “Odak noktamız, son birkaç aydır piyasayı daha yüksek seviyelerde kovalamamaktı. Portföylerdeki hisse senetleri için stratejik ağırlıklarda sıkışıp kalmaya çok dikkat ettik çünkü bir düzeltmeden yararlanmak için kaynaklara sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Farris, 2019′a kadar olan 30 yıl içinde, “ortalama düzeltmenin yaklaşık % 14 olduğunu, ancak bu noktada elde edilen ortalama kazançların % 39 olduğunu” açıkladı. Farris, 2020′de S&P 500′ün ortalama % 9′luk bir düzeltme görürken, sonraki kazançların yaklaşık % 29 olduğunu ekledi.

Birçok büyük piyasa ilk çeyrek güçlü performanslar sergilerken, hisse senetleri son seanslarda dalgalı bir seyir izledi.

Geçtiğimiz hafta, Wall Street’teki hisse senetleri için bu yıl şimdiye kadarki en çılgın dönemlerden biriydi, çünkü üç büyük endeks 26 Şubat’tan bu yana en kötü haftalık performanslarını sergilediler. Yatırımcılar, ABD’deki enflasyon görünümü ve bunun Federal Rezerv politikası üzerindeki potansiyel etkisi konusunda endişelerini sürdürüyor.

Asya’da Japoya, Singapur ve Tayvan gibi yerlerde Kovid enfeksiyonlarında bir canlanma da bazı pazarları bir rollercoaster’a gönderdi.

Dolar kurunda realizasyon görülebilir

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Yabancı fon Sabancı'da yüzde 5'i geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)