E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCredit Suisse: 2021'deki boğa piyasası hafife alınıyor---

Credit Suisse: 2021'deki boğa piyasası hafife alınıyor

Credit Suisse: 2021'deki boğa piyasası hafife alınıyor
19 Ocak 2021 - 10:26 borsagundem.com

ABD’de bilanço sezonuna ilişkin beklentiler karamsar olsa da şimdiye kadarki bilançolar olumlu bir tabloyu gösterdi. Credit Suisse’ten Jonathan Golub bilançoların her geçen gün daha iyiye gideceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yatırımcıların merakla beklediği bilanço sezonu başladı. Şu ana kadarki banka bilançolarında görünen tablo beklentilerin aksine olumlu gerçekleşiyor. CNBC’nin haberine göre Credit Suisse’in Baş ABD Hisse Senetleri Stratejisti Jonathan Golub ise bilanço sezonuyla birlikte güçlü bir boğa piyasası resmi öngörüyor.

Golub konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda ABD şirketlerinin 2021 boyunca kârlılık oranlarının artmasıyla giderek daha da iyileşen bilançolar görüleceğini belirtti.

ABD’de bilanço sezonu Cuma günü JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo’nun bilançolarıyla birlikte başladı.

Golub üç bankanın başarılı bilanço rakamlarına dikkat çekerek, “Aynı şeyi tekrar göreceksiniz ve faiz gelirleriyle benzeri dinamiklere bağlı her çeşit sermaye piyasası aktivitesinde ve ticari faaliyette bu olumlu tablo görülecek” dedi.

Credit Suisse üst düzey yöneticisi Wall Street’in S&P 500 bilanço sezonuyla ilgili fazla karamsar bir tablo çizdiğini belirtiyor. Refinitiv verilerine göre dördüncü çeyrek bilançolarında %10’luk ortalama düşüş bekleniyor. Buna karşın Golub’un beklentileri bilanço büyümelerindeki %4’lük bir düşüşü yansıtıyor ve düşük de olsa kazanç ihtimalini dışlamıyor.

Yakın tarihli bir bilanço değerlendirme notunda Golub, "Bilançolarda alışılmadık yukarı yönlü revizyonlar şirket kârlarının yükseldiğine işaret ediyor. Ayrıca, geçen hafta paylaşılan 60,7 gibi güçlü PMI verileri tarih boyunca bilançoların beklentilerin aşılmasıyla ilişkili olunduğunu gösteriyor” açıklamasında bulunmuştu.

Golub Demokratların Georgia seçimlerini kazanarak ABD Kongresi’nin kontrolünü sağlamasının (mavi dalga) ek korona virüs desteklerine yol açacağını ve bu sayede ekonomiye ve işletmelere ihtiyaç olan desteğin sağlanacağını düşünüyor. 2021’in ilk haftasında S&P 500 yıl sonu beklentilerini 4.050 puandan 4.200’e çeken Golub, S&P 500’ün Cuma günkü kapanıştan %11,5 oranında yükseleceği öngörüsünü taşıyor.

Tarihin en hafife alınan boğa piyasası

Credit Suisse üst düzey yöneticisine göre borsalardaki yükselişin tek sebebi mavi dalga olmayacak. Bununla birlikte yeniden açılacak ekonomi ve talepteki toparlanma da boğa piyasasını destekleyecek. Golub yeniden açılma sürecindeki ticaretin borsa tarihinin en hafife alınan olaylarından birisi haline geldiğinin altını çiziyor.

Golub insanların aşılanarak kısıtlamalardan kurtulmasıyla birlikte yılın ikinci yarısında önemli bir geçiş dönemi yaşanacağını açıkladı. Credit Suisse üst düzey yöneticisi ertelenen sağlık harcamalarının, konserlerin ve hatta alışveriş merkezlerindeki ticaretin dahi yapılacaklar listesinde olduğunu belirtiyor. 

Golub, “Tüm işlerin gerçekten açıldığını göreceğiz. Ekonominin çarkları yeniden dönebilir” açıklamasında bulundu.

 

Küresel vadeliler yükselişte

 

Teşvik umuduyla altın gözünü yukarı dikti

 

Borsa İstanbul'da beklenen tepki geldi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)