E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCredit Agricole'dan Türk Lirası için al tavsiyesi---

Credit Agricole'dan Türk Lirası için al tavsiyesi

Credit Agricole'dan Türk Lirası için al tavsiyesi
11 Şubat 2019 - 08:37 borsagundem.com

Credit Agricole aralarında Türk Lirası'nın da bulunduğu yüksek getirili EM paralarında “al” tavsiyesinde bulundu

Credit Agricole gelişen piyasalar araştırma ve strateji birimi yöneticisi Sebastien Barbe, 8 Şubat tarihli notunda doların son yükselişin ardından istikrar kazanmasıyla yüksek getirili EM paralarında alım önerisinde bulundu.

Türk Lirası, Endonezya Rupisi, Filipinler Pesosu ve Rus Rublesi'nde alım önerisinde bulunan Barbe, Hong Kong Doları ve Tayvan Doları'nda veya bazı merkez Avrupa paralarında alımın mümkün olduğunu belirtiyor.

Banka, 22 EM'yi bu piyasaların farklı senaryolara (küresel risk iştahının arttığı, azaldığı ve küresel yavaşlama ortamı) nasıl tepki vereceğini öngörmek için sekiz kritere göre puanladı.

Sekiz kriterin içinde reel efektif döviz kuru ve beş yıllık ortalamasının karşılaştırılması, volatiliteye göre düzeltilmiş faiz farkı, Döviz rezervinin yüzdesine göre dış finansman gereksinimi, kamu borcunun GSYİH'ye oranı, orta vadeli ekonomik ivme, siyasi istikrar, imalatın GSYİH'deki payı ve ticari açıklık bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)