E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer yatırımcıları uyardı: Boş umutlara kapılmayın---

Cramer yatırımcıları uyardı: Boş umutlara kapılmayın

Cramer yatırımcıları uyardı: Boş umutlara kapılmayın
17 Mayıs 2022 - 17:48 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıları borsalarda görülen kısa vadeli ralliler konusunda uyarıyor. Cramer kısa vadeli yükselişlere yatırım yapmayı ‘kumdan kaleler’ yapmaya benzetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcılara kısa vadeli rallilerin iyimser ticari kararlar almaları konusunda onları kandırmasına izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Cramer açıklamasında, “Sadece her şeyin ters gittiği gerçeğine dayanan bir miting, ayakta duramayan ve durmayacak bir mitingdir. Bir şeyler gerçekten doğru gitmedikçe, kalıcı bir gücü yoktur” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı “Şimdiye kadar, hiçbir şey yolunda gitmedi, bu yüzden aksini iddia etmeyi bırakın ve çalkantılı piyasa ortamına alışın. Zira piyasanın sizin için planladığı şey tam olarak budur” uyarısında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel çapta yükselen enflasyon, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına ilişkin endişeler ve resesyon korkusu, şu anda piyasayı sarsan en önemli ekonomik faktörler olarak sıralanıyor.

Cramer ABD borsalarında JetBlue'nun Spirit Airlines'ın devralma teklifini ve kripto para piyasasındaki gerileme rüzgarlarını söz konusu ekonomik ortama ilişkin örnekler olarak işaret etti.

Ünlü borsa uzmanı, "Tabii ki, piyasa aslında tüm bu olumsuzluklar nedeniyle düşüyor. Ancak bir süre sonra (Pazartesi günü öğleden sonra olduğu gibi), endekslerin bazıları yükselmeye başlıyor ve sonra bu umut makinesini tekrar harekete geçiriyor "dedi.

Ancak Cramer boş umutlarla işlem yapan yatırımcıların sadece piyasadaki gerilemeyi daha da kötüleştireceği konusunda uyardı.

Cramer, “Şu anda size söyleyebilirim ki, tüm aşağı hareketi karakterize eden şey şu yapıdaki yanlış yöndeki düşünceydi: ‘Bunun üzerine bir şeyler inşa edilebilir...’ Hazır kum üzerinden hiçbir şey inşa edemezsiniz” dedi.

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

ABD'de sanayi üretimi beklentileri geride bıraktı

 

Küresel borsalarda dengeler tersine döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tiktak17 Mayıs 2022 18:22

    Borsadan uzak dur, alma, gelirsen hisse satarlar altında ezilirsin demiş.

  • vatandaş 17 Mayıs 2022 18:12

    hırsız var vakıfbank yönetimi paramızı çaldı

  • Naim17 Mayıs 2022 18:05

    Milletin elindekileri alma peşindeler, dolar nere girmiş ona bakan yok, ky mala sahip çıktığı sürece kaybeden onlar olacak bunlar bu tür hareketler yapmazsa nasıl paralarını katlayacak