E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Enflasyon geçici diyenler kazanacak---

Cramer: Enflasyon geçici diyenler kazanacak

Cramer: Enflasyon geçici diyenler kazanacak
17 Kasım 2021 - 15:18 borsagundem.com

Küresel ekonomideki enflasyon endişeleri yaygın bir biçimde seslendirilmesine karşın Jim Cramer FED Başkanı Powell’ın geçici enflasyon öngörülerinin haklı çıkmaya başladığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomideki enflasyon endişeleri dünya çapındaki yatırımcıların en önemli gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de 30 yılın zirvesine çıkan tüketici fiyatları ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikalarına beklenenden daha erken dönebileceği endişelerini de beraberinde getiriyor. Söz konusu endişeler hisse senetleri piyasalarında etkilerini hissettirirken CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer’dan söz konusu endişelerin tam tersi yönünde açıklamalar geldi.

Cramer Salı günü yaptığı açıklamasında enflasyonla ilgili bir takım ekonomik gelişmelerden cesaret aldığını belirtiyor. Ünlü borsa uzmanına göre bu gelişmeler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ekonomideki fiyat baskısının geçici olacağına dair daha fazla güven verdiğini iddia etti.

Ünlü borsa uzmanı polietilen gibi ekonomide "yapı taşı" görevi gören bazı kimyasal ham maddelerin fiyatlarındaki düşüşlere işaret etti. Cramer ayrıca piyasalardaki petrolün 100 dolara yaklaşacak bir çıkış yakalayacağı yönündeki öngörülere rağmen varil başına petrol fiyatlarının 80 dolarda sıkıştığına dikkat çekti.

Cramer, merkez bankalarının artan enflasyon verilerine yanıt olarak faiz oranlarını yükseltmesi gerektiği yönündeki önerilere atıfta bulunarak “Powell'ın ekonominin frenine basmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Enflasyonistlerden ve medyadan duyduklarınıza rağmen kanıtlar Powell’ın görüşlerine uygun bir biçimde geliyor. Geçici enflasyonu savunanlar kazanacak" ifadelerine yer verdi.

Cramer, Malezya’daki yarı iletken fabrikaların üretim seviyelerinde görülen gelişmeleri konu alan Morgan Stanley araştırması gibi, ek nedenlerin de düşüncelerini desteklediğini söyledi. Cramer, bu gelişmenin otomotiv gibi önemli sektörlere zarar veren ve ikinci el otomobil fiyatlarının yükselmesine neden olan çip krizini hafifletmeye yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Tayvan’daki yarı iletken üretiminin dünyanın en büyüğü olduğunu biliyorum. Ancak henüz sorunları tamamen bitmedi. Halen yeterince çip üretemiyorlar. Malezya’daki üretim tesisleriyse kıtlığın aşılması için açığı telafi edemeyecektir. Ancak otomobil üreticileri yeni araçların üretimini artırınca ikinci el otomobil fiyatlarının ne kadar hızlı düşeceğini tahmin edebiliyor musunuz?” dedi.

Cramer, bir diğer endişe verici tedarik zinciri sorununda da iyileşmeler gördüğünü söyledi. Bloomberg International’ın Los Angeles Limanı'nda kalan kargo konteynerlerinin sayısı %29 düştüğünü belirten habere alıntı yapan borsa uzmanı limanlardaki birikmelerin de azaldığına dikkat çekti.

Borsa uzmanı liman krizine ilişkin, “Bu rakamları gerçekten görmezden gelebilir miyiz? Beyaz Saray yönetiminin liman sorunumu çözmek için her türlü adımı attığını unutmayın. Tüm bu önlemlerin tamamen beyhude olduklarını sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

 

Tahvil yatırımları cazibesini kaybediyor

 

İngiltere'de enflasyon 10 yılın zirvesinde!

 

Enflasyona karşı en iyi yatırım aracı nasıl seçilir?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)