E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Enflasyon beklenenden daha hızlı düşecek---

Cramer: Enflasyon beklenenden daha hızlı düşecek

Cramer: Enflasyon beklenenden daha hızlı düşecek
06 Ocak 2022 - 11:42 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, ABD’de rekor enflasyonun beklenenden çok daha hızlı geri çekilebileceğini belirtti. Cramer enflasyondaki düşüşün hisse senetlerini de destekleyeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2022 yılı borsalar için genel beklentilerin üzerinde bir getirinin sağlanacağı bir yıl olabilir. CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer ABD ekonomisini etkisi altına alan enflasyonun öngörülerden çok daha hızlı bir şekilde geri çekilebileceğini belirtiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de geçtiğimiz ay yayınlanan Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamları son 39 yılın en yüksek enflasyonuna işaret etmişti.

Kıdemli borsa teknisyeni Larry Williams’ın enflasyon öngörülerine işaret eden Cramer, “Efsanevi Larry Williams tarafından yorumlanan göstergeler enflasyonun para yöneticilerinin beklediğinden daha hızlı yavaşlayacağını gösteriyor. Bu aynı zamanda 2022’nin piyasalar için beklediğimizden çok daha iyi bir yıl olacağı anlamına gelir” dedi.

Cramer’ın sözünü ettiği göstergelerde Williams tarihsel verilere bakarak piyasa döngülerine açıklık getiriyor. Williams’ın göstergeleri ABD’deki enflasyon baskısının halihazırda zirve yapmış olması gerektiğini gösteriyor. Cramer Williams’ın Tüketici Duyarlılığı Endeksi’nin kesin bir araç olmadığı konusunda uyardı. Ancak borsa uzmanı söz konusu göstergenin üzerine düşünmeye değer olduğunu belirtti.

Ünlü borsa uzmanı, Williams’ın göstergelerine atıfta bulunarak, “Onun görüşüne göre ilk çeyrek enflasyonun gerçekten kötü durumda olduğu son çeyrek olacak” dedi. Cramer, eğer Williams haklıysa bunun borsalar için de etkileri olacağına dikkat çekti. Zira bu aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın para politikasını beklendiği gibi agresif bir şekilde sıkılaştırmak zorunda kalmayacağı anlamına gelebilir.

Cramer, Williams’ın 2022’de boğa piyasasını savunması için tek sebebinin bu olmadığını da belirtiyor. Borsa teknisyeninin iyimser öngörülerinin bir başka nedeni de on yıllık performanslara bağlı bir modelde görülüyor. Williams’ın modeli, Dow Jones Endeksi’nin son rakamı 1 olan yıllarda (2021 gibi) güçlü bir performans gösterdiğine işaret ediyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2021 yılında Dow Jones Endeksi %20 civarında bir getiri sağlamıştı. Aynı modele göre sonu 2 ile biten yıllar Dow Jones için dalgalı bir yıl olabilir ve özellikle de Haziran ya da Temmuz aylarında hisse senetlerine zarar verebilir.

Williams’ın modelini inceleyen Cramer, “Daha sonrasında ise Eylül civarında müthiş bir satın alma eğilimi görüyorsunuz. Williams ayrıca tarihsel olarak ‘2’ sayısıyla biten yıllarda herhangi bir büyük satış sırasında dipten almak isteyebileceğinizi gösteriyor” dedi. Zira modele göre ‘2’ ile biten yıllar genellikle sağlam bir getiriyle sonlanıyor.

 

Fed tutanaklarında erken faiz artışı sinyali

 

Kripto paralar neden düşüyor?

 

Küresel piyasalarda Fed etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)