E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Değeri yükselen hisselerde düşüşe hazırlanın---

Cramer: Değeri yükselen hisselerde düşüşe hazırlanın

Cramer: Değeri yükselen hisselerde düşüşe hazırlanın
15 Aralık 2021 - 10:34 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar FED politikalarının şahinleşeceği bir piyasa ortamına hazırlanıyor. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer’a göre yeni dönemde hızlı büyüyen şirketler yatırımcıların tercihi olmaktan çıkacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcılara kazanacak hisseleri seçebilmesi için “yeni bir formül” önerdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD ekonomisinin aşırı ısınması ve rekor enflasyon rakamlarının ortaya çıkması Wall Street yatırımcılarının endişelenmesine yol açıyor. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın para politikasında frene basması durumda getiri sağlamaya devam edecekleri bir yol haritası arayışında.

Cramer konuyla ilgili açıklamasında hızla büyüyerek yüksek değerlemelere ulaşan hisse senetlerinin yeni dönemde daha az tercih edileceğini açıkladı. Cramer, “Hızlı büyüyen hisselerin değerlemelerinin daralmasına hazırlıklı olmak zorundayız. Özellikle de fiyat satış rakamlarına göre ticaret yapan hisseler için…” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı, “Er ya da geç satış dalgasının doğal akışını sürdüreceğine inanıyorum ve ben halen Noel Baba rallisini bekliyorum. Bu beklentim değişmedi” öngörüsünde bulundu. Cramer geri çekilme görülecek hisseler konusunda da uyardı: “Fiyat satış rakamları oluşturmak için sağlıksız satış rakamları yerine fiyat kazanç dinamiklerine dayalı kaya gibi sağlam bilançolar isteyen bir piyasa ortamında birden fazla geri çekilmeye hazırlıklı olmalısınız.”

Cramer güçlü bilanço rakamlarına ulaşan ve getirilerinin bir kısmını hissedarlarıyla paylaşan hisselerin tercih edilmesinin önemine dikkat çekti. Borsa uzmanı görüşlerini açıklamak için Oregon merkezli kahve zinciri Dutch Bros örneğine işaret ediyor. Eylül ayında halka arz olan şirket hızlı bir büyüme rakamına ulaşmasına karşın halen kâr getirebilmiş değil.

Sonbahar aylarına kadar bu durumun yatırımcılar için bir sorun oluşturmadığını söyleyen Cramer Dutch Bros hisselerinin 1 Kasım tarihinde 81,40 dolara kadar ulaştığına dikkat çekti. Ancak söz konusu hisse fiyatı Salı günkü kapanışta 49,69 dolardı. Hissenin son bir aydaki düşüşü yaklaşık %20 oranında.

Cramer Dutch Bros firmasının ABD çapında daha fazla mağaza açarak ve sürdürülebilir kârlılığa ulaşarak büyüme dinamiklerini devam ettirebileceği ihtimalini kabul ediyor. Ancak borsa uzmanı şimdilerde bu ihtimalin birçok yatırımcının aklında olmadığını belirtiyor.

Cramer, “FED’in zorlamasıyla oluşan bir yavaşlamadan endişe ettiğinizde hiç kimse on yıllık sürede muhtemelen kazanç sağlayacak bir hayalete ödeme yapmak istemez” dedi.

 

Fed piyasalarda volatilitenin yükselmesine neden olabilir

 

Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

 

Omikron FED’i yavaşlatabilcek mi ?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)