E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalar iyi haberleri görmezden geliyor---

Cramer: Borsalar iyi haberleri görmezden geliyor

Cramer: Borsalar iyi haberleri görmezden geliyor
12 Ocak 2022 - 13:11 borsagundem.com

Tahvil piyasasındaki yükselişten etkilenen küresel borsalarda yıl başından bu yana karamsar bir tablo hakim. Ancak ünlü borsa uzmanı Jim Cramer borsalarda yeni bir rallinin gerçekleşebileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer karamsar öngörülere rağmen geçtiğimiz gün ABD borsalarında kaydedilen yükselişi değerlendirdi. Borsa uzmanı hisse senetlerinde yeni bir rallinin mümkün olduğunu söyledi. Cramer ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına ve son günlerde hızlı bir yükselişe geçen ABD Hazinesi tahvil getirilerinin sakinleşmesine dikkat çekti.

Dow Jones Endeksi’nin %0,51, S&P 500 Endeksi’nin %0,92 ve teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi’nin %1,41 yükseldiği geçtiğimiz günün ardından Cramer borsalara ilişkin, “Bazen çok fazla iyi haber görmezden gelinir” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, Wall Street yeni yıla gergin bir başlangıç yaptı. Hisse senetleri piyasalarında tahvil piyasalarındaki yükselişlerle mücadele etmek zorunda kaldı. Ocak ayına %1,51 seviyesinde başlayan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Pazartesi günü bir süre %1,80 sınırını geçti. 10 yıllık tahviller Çarşamba günü itibariyle %1,75 seviyesinde işlem görüyor.

Cramer borsalarda geçtiğimiz hafta görülen düşüşlerin özellikle Hazine piyasasındaki hareketlilikten kaynaklandığını belirtiyor. Borsa uzmanı S&P 500’deki birçok hissenin para yöneticileri ve algoritmik yatırımcılar tarafında gelen satış dalgası nedeniyle 2022’nin başlarına düşüşe geçtiğini söyledi.

Ancak FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’nda faiz artışları konusunda verilere dayalı bir yaklaşım göstermesi ve tahvil getirilerinin Salı günü düşüşe geçmesi Cramer’a göre cazip hisse arayışında olan yatırımcıların önündeki engeli temizledi. Borsa uzmanı, “Tabiri caizse ağaçların ardındaki ormanı görebiliyoruz. Görünüşe göre orman her ne kadar kötü görünürse görünsün satın almanın mantıklı olabileceği bazı sağlıklı ağaçlar bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Cramer, borsalardaki düşüşler sırasında sarsılan Amazon dahil birçok hisse senedinin Salı günü iyi bir performans gösterdiğine dikkat çekti. Morgan Stanley’nin fiyat hedefini yükseltmesinin ardından Salı günü Amazon hisseleri yükselişe geçmişti. Cramer ayrıca Apple hisselerine ilişkin de yorumlarda bulundu. Borsa uzmanı iPhone üreticisi şirkete ilişkin olumlu araştırma notlarının ardından nihayet yatırımcı ilgisini yakaladığını söyledi.

Ünlü borsa uzmanı, “Sözün özü: Tahviller sonunda doğru yöne gidince ve Jay Powell düşünceli davranınca biz de bugün olduğu gibi kendimize hisse senetleri arasında seçici olduğumuz bir borsa bulabildik. Bu tür durumlara hazır olmalısınız. Zira tahvil piyasasının kılıcıyla ölen bir hisse senetleri piyasasının aynı sebepten zenginleşmesi de mümkündür” açıklamasında bulundu.

Goldman stratejisti ABD borsalarındaki büyük hatayı açıkladı

 

Gözler bu akşam FED ’de, Bej Kitap'tan ne çıkacak

 

Bitcoin hisse gibi mi hareket ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)