E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalar alışılmadık derecede kırılgan---

Cramer: Borsalar alışılmadık derecede kırılgan

Cramer: Borsalar alışılmadık derecede kırılgan
16 Mart 2022 - 14:09 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer endekslerdeki ani yükselişlere rağmen borsalardaki düşüş trendinin devam ettiği konusunda uyardı. Cramer ani yükselişleri ise nakit biriktirmek için bir fırsat olarak gördüğünü açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Salı günü yaptığı açıklamada yatırımcıların ABD borsalarındaki ralliyi bir satış fırsatı olarak kullanması gerektiğini söyledi.

Cramer açıklamasında, “İşler gerçekten korkunç göründüğünde ki günlerdir düşüşteyiz, umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok. Sadece daha zeki olmanız gerekiyor. Yukarı yöndeki hareket sırasında bir miktar nakit toplayın ve petrol fiyatlarında bir sonraki düşüşün gerçekleşmesi ihtimaline karşı kendinizi koruyun” dedi. Cramer yatırımcıların bu hamleyle Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde daha fazla agresif olabilme ihtimaline karşı da önlem alınabileceğini belirtti.

Cramer'in yorumları, Wall Street'in Rusya-Ukrayna savaşı, yükselen enflasyon ve kovid pandemisi gibi endişeler nedeniyle haftalarca hırpalanmasından sonra Salı günü piyasaların yukarı yönlü hareket etmesinin ardından geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz günkü rallide Dow Jones Endeksi %1,8, S&P 500 Endeksi %2,1, teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %2,9 oranında yükseldi. Ralliye teknoloji hisseleri öncülük ederken havayolu hisseleri ise sektörden gelen açıklamaların ardından yükselişe eşlik etti.

Borsalardaki yükselişlerin en önemli sebebi petrol fiyatlarındaki düşüş oldu. Geçtiğimiz hafta 130 dolara kadar ulaşan petrolün varil fiyatı geçtiğimiz gün 100 doların altına geriledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Çarşamba günü itibariyle Batı Teksas ABD petrolü varil fiyatı %1,22 yükselişle 97,62 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise %1,94 yükselişle 101,85 dolardan alıcı buluyor.

ABD Merkez Bankası (FED) gün içerisinde para politikası toplantısı sonuçlarını açıklayacak. Cramer çeyrek puan faiz artışı beklentilerine dikkat çekerek, “Rallinin kısa süreli olduğunu ve görmezden gelinebileceğini, FED yanlış bir şey söylerse yarın geriye dönebileceğimizi duyuyorum. Bunda doğruluk payı var. Bu piyasa benim yıllardır gördüğüm en kırılgan halinde” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı, piyasanın volatil kalması sebebiyle yatırımcıların düşüşlerden korkmak yerine sakin kalmaları gerektiğini söyledi. Cramer piyasalarda kısa süreli artışlar olsa bile bu artışların kullanılması ve varlıkların stratejik olarak azaltılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cramer, “Bize sürekli olarak borsaların istikrarlı olarak değil birkaç günlük düşüşün ardından ani bir yükseliş biçiminde düşmekte olduğu hatırlatılıyor. Ben bu ani yükselişin yeniden pozisyon almak için iyi bir şans olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

ABD piyasaları yeşili hatırladı

 

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti

 

Dolarda dalgalı seyir

 

Nikel piyasasında işlemler alt limit sorunu nedeniyle durduruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dolarlar16 Mart 2022 15:02

    Rusyanın dolara erişimi engellenmiş :))) engelleyemezsiniz neden mi çünkü putinin dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerine yayılmış 18-25 yaş arası milyon tane askeri var bunlar bulundukları ülkede ereklerden dolarları toplar 3-5 ayda bir memleketlrine gider aylık ortalama 2-3 bin dolar para biriktirirler çarpın şimdi siz toplam meblayı bulun asla dolarsız kalmazlar,şaka gibi değilmi ama gerçek.