E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCornerstone: Kripto paralar volatil piyasaları yumuşatabilir ---

Cornerstone: Kripto paralar volatil piyasaları yumuşatabilir

Cornerstone: Kripto paralar volatil piyasaları yumuşatabilir
17 Kasım 2020 - 12:21 borsagundem.com

Yatırım şirketi Cornerstone Macro LLC, hisse piyasalarındaki volatilitenin, kripto paraların dengeleyici etkisiyle yumuşayabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl yatırımcılar için çalkantılı bir yıl oldu. Yatırım şirketi Cornerstone Macro LLC’ye göre, yatırımcılar hisse piyasalarındaki volatiliteyi, şimdilerde kripto paraların dengeleyici etkisiyle yumuşatmayı düşünebilirler.

Roberto Perli ve Benson Durham’ın da aralarında olduğu stratejistler, S&P 500 ve beş dijital para birimi arasındaki korelasyonları ve volatilite tahminlerini inceledi. 

İncelenen kripto paralar arasında, Bitcoin ve Ethereum de vardı ve bunların portföylerdeki volatiliteyi düşürmek için optimum seviyeleri araştırıldı. Strajistler, kripto paraların pay verilerinin Eylül 2015 yılından bu yana %0 ila %64 arasında değiştirini ortaya koydu. Verilerin ortalaması olan %6,4’lük değer ise, en küçük varyanslı portföyü oluşturmaya yardımcı olabilir.
Stratejistler, “kripto paralar, hisselerden daha volatil olmaya devam etse de, S&P 500 ve birkaç kripto paradan oluşan, en küçük varyanslı portföy, 2020’nin en kötü zamanlarında, hisseler özelinde riski anlamlı bir miktarda düşürebilir” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’in haberine göre, kripto paralar bu yıl aile şirketlerinden ve genç yatırımcılardan gördüğü ilginin yanında,  kurumlardan da kabul görerek, büyük bir başarı yakaladı. Aynı zamanda, sisteme akan dev ekonomik teşviklerle, korona virüsün küresel ekonomi ve önde gelen para birimleri üzerindeki etkisi konusundaki endişelerin de katkısı oldu. Yine de kripto paralar halen volatil bir varlık sınıfı olarak değerlendirilmeye devam ediyor ve kripto paraların meşruiyeti ve güvenliğiyle ilgili endişeler sürüyor.

En büyük kripto paralardan oluşan bir sepetin, genel volatilite riskini düşürmeye yardımcı olmasının kilit nedenlerinden biri, kripto paraların kendi aralarındaki fiyat hareketlerinin ciddi bir şekilde değişim göstermesi. Stratejistlere göre, bu durum kripto paraları iyi çeşitlendiriciler haline getiriyor.

Ekonomistler, “kripto paralar arasındaki yüksek volatiliteye rağmen, 2020 gibi zorlu bir yılda bile, veriler kripto paraların, çeşitli yatırım portföylerinde, potansiyel çeşitlendirme faydaları gösterdiğine işaret ediyor” dedi.

Pandemi mağduru hisseler neden yükseliyor?

 

Küresel piyasalarda sektörel ayrışmalar öne çıkıyor

 

Banka raporuyla Bitcoin 16.500 dolar üzerine çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)