E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCooperman: Borsada üç farklı piyasa var---

Cooperman: Borsada üç farklı piyasa var

Cooperman: Borsada üç farklı piyasa var
01 Ekim 2020 - 10:34 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Leon Cooperman Wall Street üzerine yaptığı yorumlarda borsada üç farklı piyasa denkleminin oluştuğunun altını çiziyor. Cooperman’a göre bunların en tehlikelisi Robinhood yatırımcılarının oluşturduğu piyasa

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli yatırım fonu şirketi Omega Advisers’ın 77 yaşındaki milyarder CEO’su Leon Cooperman borsalardaki son duruma ilişkin fikirlerinin üç farklı piyasa denklemiyle açıklıyor.

Marketwatch’un haberinde göre borsanın içinde üç farklı piyasanın oluştuğunu belirten Cooperman büyük teknoloji hisselerini bu piyasanın birincisi olarak tanımlıyor. FAANG şirketleri olarak tanımlanan Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi ağır sıklet şirketler kovid-19’un yol açtığı bozulmadan en çok faydalananlar olarak ilk piyasayı oluşturuyor. Cooperman, ”Bu hisseler bazı açılardan altından daha iyi. Oldukça zengin değerlemelerden satılıyorlar. Ancak faiz oranlarına bakıldığında pahalı değiller” ifadelerinde bulunuyor.

Milyarder yatırımcı teknoloji hisselerinden vazgeçmedi

Cooperman’ın portföyündeki en geniş pozisyon Alphabet’te. Ünlü yatırımcı büyük miktarda Microsoft ve daha sınırlı da olsa bir miktar Amazon hissesi, daha küçük pozisyonda Facebook hissesi bulunduruyor. Haberde Cooperman’ın Apple hissesini fazlasıyla erken sattığını düşündüğü için de üzüntülü olduğu belirtiliyor.

Cooperman’a göre bu hisselerin problemi borsanın daha önce bu tip koşuları yapması ve genellikle yüksek miktarda başarısızlık oranı göstermesi. 1970’lerde Japonya endeksi NIFTY 50’deki yüksek sermayeli hisseleri hatırlatan milyarder yatırımcı %20 kaybetme oranı olduğunu söyleyerek başarılı olanları aralarından seçmek için çok şey yaptığını belirtiyor. Cooperman korona virüs pandemisinden faydalanan şirketlere aşırı kâr vergisi uygulanmasını şaşkınlıkla karşılamayacağını söylerine ekliyor.

Milyarder yatırımcı borsada oluşan ikinci piyasa denklemini Robinhood piyasası olarak tanımlıyor. Genç borsacıların sıfır maliyetle borsaya girmesiyle perakende yatırımcıların iflas eden araba kiralama şirketi Hertz, korona virüs etkisi altındaki American Airlines ve Eastman Kodak gibi şirketlerin hisse değerlerini yukarıya çıkardıklarını belirtiyor.

Cooperman, “Bakın, (milyarder yatırımcı) Carl Icahn bir aptal değil. O harika bir adam. Kendi mali işlerini yürütmede harika bir iş çıkardı. Hertz’deki hatalı pozisyonunu hisse başına 72 sente sattı. Üç hafta sonrasında Robinhood yatırıcıları bu hisseleri 5 dolara satın aldı. Bu piyasaya hiç dikkatimi vermiyorum. Gözyaşları ve bunun gibi şeylerle bitecekler” ifadelerine yer verdi.

Cooperman borsadaki diğer hisselerin oluşturduğu piyasayı üçüncü piyasa olarak değerlendiriyor. Cooperman üçüncü piyasa için, “piyasanın kalan kısmı ve burada oldukça fazla değer var” ifadelerine yer vererek riskleri de buna göre ayarlamanın gerektiğinin altını çiziyor.

Cooperman Tesla’nın bu üç piyasanın hangisine girdiğine ilişkin Real Vision Baş Editörü Ed Harrison’ın sorusuna, “Ben Tesla’yla ilgilenmiyorum. Zira ben daha çok kurumsal tipte bir insanım ve Elon Musk’ın ki bu adamın dahi olduğu çok belli, tweetleri ve bunun gibi davranışları ve her şeyin ötesinde şirketinin her şeyin üzerindeki piyasa kapasitesi beni rahatsız ediyor” sözleriyle cevap verdi. Cooperman Volkswagen’in yakın zamanda bir elektrikli araçla ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Milyarder yatırımcı Biden’ın başkanlığı konusundaki en büyük endişesinin kurumsal vergileri %21’den %28’e çıkarması olduğunu belirtiyor.

ABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor

 

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Japonya Borsası’nda sistem çöktü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)