E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemConte'den Türkiye'ye Libya'da askeri müdahaleden kaçınma çağrısı---

Conte'den Türkiye'ye Libya'da askeri müdahaleden kaçınma çağrısı

Conte'den Türkiye'ye Libya'da askeri müdahaleden kaçınma çağrısı
29 Aralık 2019 - 02:51 borsagundem.com

Conte, bu çerçevede son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile telefonda görüştüğünü belirtti

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planına karşı çıkarak, bir askeri müdahaleden kaçınılması çağrısı yaptı.

İtalya'da başbakanların her yıl sonu düzenlediği geleneksel basın toplantısında Başbakan Conte, gazetecilerin Libya ile ilgili sorularını da yanıtladı.

İtalya'nın siyasi çözümden yana olduğunu ve bu amaçla diplomatik girişimleri aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Conte, bu çerçevede son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Conte, Erdoğan'ı "askeri müdahaleyi iyice düşünüp taşınmaya davet ettiğini" açıkladı.

Conte, "böyle bir müdahalenin sahadaki güçler arasında denge kurmaya yardımcı olmayacağını, aksine inanılmaz bir askeri gerilim artışına yol açacağını" söyledi. İtalya Başbakanı, "(Erdoğan'a) böyle bir askeri müdahaleden kaçınmasını tavsiye etmeyi sürdüreceğim" dedi.

Conte, "Libya'da çatışmaların sürmesine her zaman kararlılıkla karşı çıkacağız. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'dan Libya tezkeresi için randevu talep etti

 Bunu gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerek Devlet Başkanı Putin'e söyledim. Askeri gerilimin artmasını kabul edemeyeceğimizi, bu nedenle iletişimde kalmayı sürdüreceğimizi söyledim" diye konuştu.

İtalya Başbakanlık Basın Ofisi, Conte ile Erdoğan'ın 20 Aralık'ta "uzun ve detaylı" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmenin merkezinde Libya krizinin yer aldığını duyurmuştu.

Bir gazetecinin Libya'da uçuşa yasak bölge oluşturulması ihtimaliyle ilgili sorusuna da Conte şöyle yanıt verdi:

"Siyasi çözüm ateşkesten geçmeli. Uçuşa yasak bölge de dahil olmak üzere göz önünde bulundurulabilecek her türlü seçenek bu amaca hizmet etmeli."

Bahçeli: Libya Tezkere'sine 49           milletvekilimizle olumlu oy kullanacağız

 

Altun: Libya Hükümeti Türkiye'den asker talep etti

 

Sahadaki taraflardan birinin kısa süre sonra avantaj sahibi olacağına inanması durumunda ateşkes ihtimalinin gittikçe uzaklaşacağını vurgulayan Conte, "Diplomatik çabalarla tüm taraflar üzerinde güçlü bir siyasi baskı oluşturursak, silahlı çözüm olmadığına ikna olurlarsa ateşkes için şartlar oluşur" dedi.

Conte, Avrupa Birliği'nin de Libya konusunda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İtalyan basınında Cuma günü yer alan haberlerde, Avrupa Birliği'nin Libya'da bir uçuşa yasak bölge oluşturulması fikrini değerlendirdiği iddia edilmişti.

Corriere della Sera, "Avrupa Birliği, Libya için bir no-fly zone düşünüyor… Avrupa askeri çevreleri arasında gittikçe yayılan fikir, Fransa, Britanya, Almanya ve İtalya hava kuvvetlerinin, şu anda Trablus savaşının kaderini belirleyici rol oynayan insansız hava araçları arasındaki düelloyu durdurmak için görev üstlenmesi" diye yazmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim30 Aralık 2019 00:05

    Acgoz avrupa dunyayi yedi hala doymafi gozleri.avrupalilarin gozunu ancak bir avuc toprak doyurur

  • gobel6629 Aralık 2019 22:35

    Türkiye insansızlarını devreye soktuğu an kimsenin şansı yok. Bu güne kadar Türkiye'ye karşı aracılar ile saldırmanız karşılığında antreman olarak size döndü. Buyurun hadi durdurun Türkiye'yi.

  • Atakan29 Aralık 2019 21:46

    Karışmayın birbirlerini yesinler sizde silah satarak para kazanmaya devam edin Ah ah bu müslüman toplumlar ne zaman akıllanacak kardeş kanı dökmeyi bırakacak dünyada dökülen hep müslüman kanı işin acı tarafı çoğu yerde o kanı dökende müslüman geçinenler Allah ıslah eylesin

  • fafa29 Aralık 2019 19:01

    Osmanlının en zayıf anında ,Libya'ya saldırdılar.Şimdi hazmedemiyorlar.Fransa'ya neden ses çıkarmadınız.Beş ülke orada,bize gelince mi aklınız başınıza geldi?

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI29 Aralık 2019 15:33

    yıllarca gariban ülkelerin malların çöktünüz kaynaklarını kuruttunuz artık sizler ekmek yoktur artık.sonunda ab ülkelerinde batacak ilk ülkelerdensiniz.

  • HÜLYA ÇİFTCİ29 Aralık 2019 15:32

    bizi kimse topraklarımıza hapis edemezler.karınızda chp iktidarı yoktur.pısırık vizyonu olmayan korkak projesi almayonlar yoktur artık bu ülkenin başında.

  • Şahin30 Aralık 2019 11:33

    Sayın Mert açın biraz gerçek tarih okuyun rahmetli Erbakan olmasaydı Kıbrıs Barış harekatı biraz zor olurdu CHP ye pay çıkarabilmek için gerçekleri görmezden gelmekten vaz geçin bence.

  • Mert29 Aralık 2019 19:45

    O pısırık solcular abd yi karşısına alıp kıbrısın yarısını aldı. 74 de. Senin başkanın abd rusyanın izni olmadan kılını kıpırdatamıyor. İkide bir laf çarpıtıp trollük yapma burda.

  • Nedim29 Aralık 2019 14:52

    Patlak  Conta,  işine bak!    Kuzey Afrika ın 150 yıldır kanını emdiniz!  Şimdi o emdiğiniz kanları size kusturacağız! 

  • AHMET ÖZBİR29 Aralık 2019 11:45

    CONTE'yı Hafter'e sokacağız, darbeci kahpenin Libya'nın meşru hükümetini yıkmasına müsade etmeyeceğiz. Biz kim miyiz, sor dedelerine, bu coğrafyanın HAKİMİ ve HADİMİYİZ!..

  • Kaçan Grup29 Aralık 2019 09:49

    ateşkes olmazsa ne olur. Türkiye’nin destek verdiği grup kaybeder, büyük acılar çekilir, 500.000 Libyalı Türkiye’ye gelir. ateşe benzin dökmek işe yaramıyor, bunu Suriye’de yaşadık ama akıllanmıyoruz.

  • Nedim29 Aralık 2019 15:10

    Türkiye destek verdiği için mi katliam yapıyorlarmış?   Beyni yanık senin niye kaçtığın zaten belli!   Arakanlılara da Türkiye destek vermiş o zaman!  Bosna Hersek te de Türkiye destek vermeseydi katliam ve soykırım yapmayacaklardı öyle mi?  Sen  kaçtığın yerde kimin kucağına oturduğun belli!   E senin gibilerin de meşrebi böyle  girsin çıksın fark yapmaz!  

  • AhmetK29 Aralık 2019 11:20

    Ee ne yapalım superzeka. Bulasmayalım isyancı hafter ele gecırsın iktşdarı. Bizim anlasma bozulsun, akdenız elimizden gitsin. Bu kadar ezık ve vizyonsuz nasıl oluyorsunuz ya... Gercekten sasırıyorum. Ustelık kendınızı de o kadar akıllı sanıyorsunuz bu cehaletınıze ragmen

  • Nedim29 Aralık 2019 09:30

    Conta,  haddini bil!  4-5 sene sonra bir çıkarma da sana yaparız.