E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriComponenta'ya BİST'ten uyarı---

Componenta'ya BİST'ten uyarı

Componenta'ya BİST'ten uyarı
14 Aralık 2016 - 07:00 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Componenta Dökümcülük'ü finansal durumunu güçlendirmek üzere gereken önlemleri alması konusunda uyardı

Borsa İstanbul, Componenta Dökümcülük'ü alacaklarını tahsil etmek ve finansal durumunu güçlendirmek üzere gereken önlemleri alması konusunda uyardı.

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Payları Ana Pazar'da işlem gören Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak Borsamız tarafından 13/12/2016 tarihinde Şirketin, - Ana ortağına finansman sağlamak amacıyla bankalardan kullandığı kredileri, ana ortağın taksitleri vadesinde ödeyememesi nedeniyle
yapılandırmak durumunda kalması,

- İlişkili taraflarından olan ticari alacaklarının bir kısmına karşılık ayırması nedeniyle 30/09/2016 tarihi itibarıyla zarar etmesi,
- Hâlihazırda vadesinde ödeyemediği tedarikçi borçlarının bulunması hususları dikkate alınarak, Şirketin varlıklarının önemli bir kısmını oluşturan ilişkili taraflarından alacaklarını tahsil etmek ve finansal durumunu güçlendirmek üzere gereken önlemleri alması konusunda Kotasyon Yönergesi'nin 35'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (d) bendi kapsamında uyarılmasına karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)