E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCommerzbank'tan 'TL' değerlendirmesi---

Commerzbank'tan 'TL' değerlendirmesi

Commerzbank'tan 'TL' değerlendirmesi
17 Mart 2017 - 23:35 borsagundem.com

Commerzbank, Türk Lirası'nın 2017 seyrine ilişkin "son derece şüpheli" olduğunu belirtti

Commerzbank, bugün yaptığı açıklamasında TCMB'nin Perşembe günü faizleri 100 bp artırmasa da 75 bp artırdığını bildirdi. TCMB'nin bu hamlesi, bir hafta vadeli repo faizini yüzde 8'de tuttu.

Commerzbank'ın bugün yaptığı açıklamaya göre, haftalık repo faizi bir süre için bankaların finansmanına dair pek bir önem teşkil etmiyor. Şu an için belirleyici olan faiz, geç likidite penceresi faizi. Geç likidite penceresi, bankalara sınırsız likidite sağlayan tek araç. TCMB, GLP faizini Perşembe günü yüzde 11'den yüzde 11.75'e yükseltti ve haftalık repo faizinde değişikliğe gitmedi.

Türk Lirası, TCMB'nin faiz kararı sonrasında yukarı yönde hareket etti. TL'deki bu yükseliş, gelişen piyasalarda Perşembe günkü genel güçlenmeye bağlı olarak da gerçekleşti.

Commerzbank, açıklamasında, Türk Lirası'nın yılın geri kalanında izleyeceği yol hakkında "son derece şüpheli" olmayı sürdürdüklerini belirtti ve Türkiye'deki siyasi gelişmelerin TL'nin ilerleme kaydetmesine engel olduğunu bildirdi. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)