E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCommerzbank'tan seçim sonrası piyasalara uyarı---

Commerzbank'tan seçim sonrası piyasalara uyarı

Commerzbank'tan seçim sonrası piyasalara uyarı
21 Haziran 2018 - 16:53 borsagundem.com

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın belirsizliğin devam edeceğini söyledi..

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın belirsizliğin devam edeceğini söyledi.

Ghose "Eğer AKP-MHP ittifakı mutlak çoğunluğu sağlarsa piyasada daha az endişe olur ancak yine de piyasa TCMB'ye ne olacağına dair kaygılanmaya devam edebilir. Eğer çoğunluk sağlanmazsa başka bir erken seçim de olabilir" dedi.

Yeni sistemde TCMB'ye tam özerlik verilmesinin önemli olduğunu belirten Ghose "O zaman yatırımcılar daha iyimser olup daha fazla alım yapabilir." dedi.

Merkez Bankası'nın ciddi faiz artırımı yaptığını, Türkiye piyasalarının artık çok düşük performansta gitmediğini belirten Ghose "Ancak Fed faiz artışları bağlamında bakılırsa MB adımları Dolar/TL 'nin değerini stabilize etmesine yetmeyecek...Türkiye'nin CDS'leri darbe dönemindeki seviyelerde, bu da siyasi belirsizliğe piyasanın bakışını gösteriyor. Fakat şu anda Türkiye'de yatırımcılar için faiz oranları cazip " şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan22 Haziran 2018 08:32

    kim kazanırsa kazansın ilk 6 ay yada 1 sene gene işler iyi gitmeyecektir.zaten ekonomi iyi gitse akp 1.5 yıllık zamanı varken neden seçime gitti.neden dediklerini yapacak zamanı varken seçime gidip oy istiyor.cds denen birşey var.yani güven endeksi 328 lere yükselmiş.venezuela,arjantin,pakistan,mısır ve türkiye en yüksek ülkeler..merak eden araştırsın.mmalesef işler iyi gitmiyor.biraz araştırıp yorum yapın.öyle amigo gibi sallamakla birşey değişmiyor.

  • demirkan 22 Haziran 2018 00:31

    BORSA NE ZAMAN BİRAZ HARAKETLENSE. HEMEN TAKOZ KOYUYORLAR. TÜRKİYENİN KALKINMADINDAN O KADAR KORKUYORLAR Kİ. PANİK ATAK OLDULAR.

  • mehmet yılmaz21 Haziran 2018 17:13

    buda pkknın finansörü alman kanalizasyon bankası yine halt etmiş.

  • VATANDAS 21 Haziran 2018 17:10

    BABAYI ALACAKLAR BIZE SON BICIYOR HALA:) DOCE BATACAK VE ALMAN GDP SINDEN DAHA BUYUK BI BOMBA KONUMUNDA ..GIT ONU ANLAT COMMERZBANK