E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCommerzbank'tan çarpıcı TL yorumu---

Commerzbank'tan çarpıcı TL yorumu

Commerzbank'tan çarpıcı TL yorumu
30 Ekim 2018 - 12:20 borsagundem.com

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose ABD - Çin ticaret savaşlarını ve Türk Lirası'ndaki beklentilerini paylaştı

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose Türk Lirası ile ilgili analizde bulundu.

Ghose, ABD-Çin arasında ticaret savaşlarını değerlendiren Ghose "anlaşma olacağı konusunda iyimserim. Çünkü her 2 taraf da ticaret savaşlarının hızlanmasından olumlu etkilenmez. Bir anlaşma olabilir, bu da gelişen piyasalar için ralli anlamına gelir" diye konuştu.

Dolar/TL beklentisini de paylaşan Ghose Lira'da daha fazla değer kazancı olabileceğini ancak Merkez Bankası'nın doğru sinyaller vermesi ve doğru adımlar atması gerektiğini bildirdi.

Ghose "ADB'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla dolar/TL'nin 5.50'ye düşmesini bekliyorduk, şimdi o noktadayız. Gelişen piyasaların da genel anlamda iyileşmesi TL'yi etkiliyor.

Türk Lirası daha fazla değer kazanabilir ama TCMB politika hatası gerçekleştirebilir. Enflasyon önümüzdeki 2-3 aylık dönemde yüzde 24'lerden yüzde 21'lere düşebilir ancak bu TCMB'nin rahatlaması için bir sebep değil.

Eğer enflasyon bu seviyelerde kalırsa o zaman uzun vadede sıfır reel faiz olur ve dolar/TL eski seviyelere gelebilir. Önümüzdeki aylarda umuyorum ki TCMB doğru sinyaller verip faizleri arttırır." değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.30 Ekim 2018 12:50

    PARAMIZIN DEĞERLENİYOR GÖRÜNTÜSÜ İTHALATI YENİDEN ARTIRIP EKONOMİMİZİ 6 AYA KALMADAN İMF'YE MUHTAÇ BIRAKIR İthal mallar talep yetersizliği nedeniyle stok maliyetlerini de artırır

  • Hakan30 Ekim 2018 12:31

    Ozaman alım zamanı geldi demektir