E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCommerzbank'ın yıl sonu dolar/TL tahmini 3.20---

Commerzbank'ın yıl sonu dolar/TL tahmini 3.20

Commerzbank'ın yıl sonu dolar/TL tahmini 3.20
13 Ekim 2016 - 11:33 borsagundem.com

Commerzbank Türk lirasının yıl sonunda 3.20 seviyelerinde dengeleneceğini tahmin ediyor

Commerzbank analistleri bugün yayınladıkları müşteri notunda, dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen Ağustos ayı cari açık verisi ile birlikte son dönemdeki siyasi gelişmelerin Türk lirası için olumsuz olduğunu belirtti.

Commerzbank raporunda, Türkiye'nin icracı başkanlık sistemine geçmeye hazırlandığı ve siyasi gücün tek elde toplanmasının yabancı yatırımcılar açısından daha yüksek risk primi anlamına geldiği kaydedildi. Commerzbank stratejistleri yabancı yatırımcıların en azından başlarda sistem değişikliğine şüpheci yaklaşacaklarını düşünüyor.

Commerzbank Türk lirasının yıl sonunda 3.20 seviyelerinde dengeleneceğini tahmin ediyor.

Çin'de ihracat rakamının 7 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesiyle yuan üzerindeki baskı artarken, Fed tutanaklarında yıl sonuna kadar faiz artırımına yönelik beklentilerin desteklenmesi gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı yaratıyor.

Societe Generale stratejisti Roxana Hulea'ya göre, ülkelere özgü gelişmeler satışları hızlandırsa da, gelişmekte olan piyasalara yönelik risk algısındaki kötüleşme satışlarda etkili oluyor.

Dolar hangi seviyeye yükselir?

 

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

 

Dolarda yavaş yavaş gerçeklerle yüzleşiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem13 Ekim 2016 12:38

    Ülkeyi başarıyla batırıp yüzde elli oy alanlarA aferin

  • Bika13 Ekim 2016 12:23

    3,20' de dengelenme demek 3,25 'i de görebilir.

  • Kamuran13 Ekim 2016 11:45

    Londraya sesleniyorum. Derdiniz bizimle tamam. yarı sömürge burası kabul yapın 5tl $ ı rahatlayalım. Piyasa önünü görsün. Böyle devletinde daha dün 1.5 tl bugun 4 tl gidiyor milletin parasını abd londra aktarıyorlar devlettcikimiz izliyor