E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCommerzbank dolar/TL'de yükseliş bekliyor---

Commerzbank dolar/TL'de yükseliş bekliyor

Commerzbank dolar/TL'de yükseliş bekliyor
19 Şubat 2019 - 11:20 borsagundem.com

Commerzbank, USD/TRY'nin gelecek yıl ilk çeyreğe kadar 5,75'e yükselmesini bekliyor

Commerzbank döviz kurlarına ilişkin bugünkü değerlendirmesinde Türkiye'deki gelişmelere de yer verdi. TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarında değişiklikler yoluyla piyasada likiditeyi 3,3 milyar TL artırdığına ve aynı zamanda döviz rezervlerini hafif şekilde artırdığına işaret etti.

USD-TRY'nin zorunlu karşılıklardaki bu değişikliğin etkisi ile marjinal bir yükseliş yaşadığını ancak gün içinde geri geldiğini belirtenCommerzbank, "Bu hareketler genel olarak risk algılaması tarafından yönlendiriliyor ve politika açıklamasının etkisini yansıtmıyor" dedi.

Ancak TCMB'nin zorunlu karşılıklarda attığı bu adımın Banka'nın parasal şartları dolaylı olarak gevşetme, banka kredilerini ve büyümeyi destekleme konusunda baskı altında olup olmadığı sorusunu da gündeme getirdiğini aktaran Commerzbank, "Mart ayında yapılacak seçimler dikkate alındığında, ekstra teşvik için siyasi baskı işaretleri konusunda alarmadız. Bizim görüşümüzüme göre manşet enflasyon 3. çeyreğe kadar esas olarak baz etkisinden kaynaklı şekilde yüzde 14'ün altına gelecek. Başkan Çetinkaya yapılan zorulu karşılık indirimine çok fazla anlam yüklenilmemesi gerektiğini söylese de, TCMB üzerinde dolaylı tedbirleri kullanarak para politikasını daha da gevşetme yönünde baskının birikmesi büyük olasılık" değerlendirmesini yaptı.

Böyle bir baskının orta vadede kur üzerinde değer kaybı baskısını artırmasının muhtemel olduğunu ifade eden Commerzbank, USD-TRL'nin gelecek yıl ilk çeyreğe kadar yüzde 5,75'e doğru gitmesini beklediklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SABUNCU19 Şubat 2019 16:49

    2019 senesinin Temizlik Yılı olarak kutlanmasına Almanlarda çok sevinmiş. yüzyılın bayramı diyorlar. Bu sene anlaşılan Sabunculuk dünyada trend olacak... Karlar Filistin Gazze Hamas a ... Siyonistler eller havaya ha ha ha 

  • Baddal19 Şubat 2019 13:35

    Zaten şimdiden 5.33 nasıl olacak o iş

  • Haseki19 Şubat 2019 12:50

    Hahahahaha yani her zamanki taktik satın dolarlarınızı ,biz alak hahahaha hahah her yükseliş öncesi bu söylenir ve iki ay içinde dolar tanzim satış noktalarına konur

  • vatandaş19 Şubat 2019 12:34

    Eminmisin  commezbank

  • Broker19 Şubat 2019 12:27

    Yok ya .... Ben düşüş bekliyorum . Amerikaya karşı evimi satıp tl ye geçtim mutluyum.

  • vatandaş19 Şubat 2019 12:36

    Ev yetmez eşyaları arabayı ne varsa sat. 

  • Okie Dokie19 Şubat 2019 12:19

    2019'a kadar 5.75 bekliyormuş. Sen sene sonunda 6 TL altında dolar bulursan tanzim kuyruğuna gir Commerzbank mısın nesin.

  • Çöpçü=Temizlikçi 19 Şubat 2019 16:41

    OKİM BUOKİM .... Dolarları çaktım tabi sana 7 lerden şimdi tırmalar durusun böyle.... AAAA kimi görüyorum, Reha Muhtar abin de gelmiş ve bak sana ne soruyor : Acı var mı acııı ?????... Bu arada 2019 temizlik yılı ilan edildi. Ben de daha önceden de belirttiğim gibi o yüzden SABUN İŞİNE giriyorum. Çok karlı bir iş ve sermayesi de çok ucuz. topu topu 8-10 milyon...  :D  :D  :D