E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCoinbase’in popülaritesi GameStop’ı geçti---

Coinbase’in popülaritesi GameStop’ı geçti

Coinbase’in popülaritesi GameStop’ı geçti
16 Nisan 2021 - 17:07 borsagundem.com

Çarşamba günü ABD’de halka arz olan kripto para borsası Coinbase küçük yatırımcı işlemlerinde GameStop ve Tesla gibi popüler hisseleri geride bıraktı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perakende yatırımcılar, Çarşamba günü Nasdaq Endeksine giriş yapan kripto para borsası Coinbase'in hisselerini satın almak için sıraya girdi. Hisse birçok büyük teknoloji hissesinin ve sosyal medya tarafından pompalanan spekülatif hisselerin popülaritesini aştı.

Borsa araştırmaları şirketi Breakout Point verilerine göre Coinbase; GameStop ve Tesla da dahil olmak üzere diğer popüler teknoloji hisse senetlerine akın eden küçük yatırımcılardan daha yüksek miktarda perakende yatırımcı akının kendine çekiyor. Hisse ayrıca popülerlik bakımından Airbnb, Roblox, Snowflake ve Palantir gibi hisse senetlerini de geçti.

Financial News’in haberine göre Breakout Point analizleri her hissenin en popüler ticaret gününde perakende yatırımcıların verilerini analiz eden bir ölçüm kullanıyor. Bu ölçüme göre Coinbase 14 Nisan tarihinde 433 puana ulaşarak en popüler hisseler arasında ikinci sıraya geçti.

Ocak ayında sosyal medyadaki perakende yatırımcıların destekleriyle yükseliş yakalayan spekülatif hisselerse listede ilk üçte yer alan diğer isimler. Breakout Point analizleri sinema şirketi AMC’nin 460 puanla liderliğe ulaştığını belirtirken GameStop hisselerininse 427 puanla en popüler üçüncü hisse olduğunu gösteriyor.

Buna karşılık araba ve ev kiralama platformu Airbnb perakende yatırımcılar arasındaki popülerlik ölçümünde 245 puana kadar gelirken oyun şirketi Roblox 177 ve dijital veri firması Plantir 100 puanla listede yer alıyor.

Borsagundem.com’un derlemelerine göre Goldman Sachs analistleri 1 Nisan tarihinde paylaştıkları notta perakende yatırımcıların ABD borsalarında likidite hacmi konusunda bu yıl önemli bir tetikleyici bir öneme sahip olduğunu belirtmişti. Perakende yatırımcı hacmi bu yılın ilk çeyreğinde Amerikan borsalarında ve çoklu listeleme opsiyonlarında 15 milyar hisse ve 41 milyon kontrata kadar ulaştı.

Coinbase ayrıca kripto para yatırımı yapmak isteyen kurumsal yatırımcılar açısından da talep gördü. Ünlü yatırımcı Cathie Wood’un yönettiği yatırım firması Ark Investment Management 14 Nisan’daki halka arzda hisseye üç fonu üzerinden toplamda 245,9 milyon dolar yatırım yaptı.

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Tarihi halka arzda fiyatları yükselten 4 etken

 

Borsalar kırılma sürecinde mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)