E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇocuklara en çok onlar saldırıyor---

Çocuklara en çok onlar saldırıyor

Çocuklara en çok onlar saldırıyor
26 Mayıs 2019 - 22:40 borsagundem.com

ABD'de yapılan bir araştırma çocukların en çok pitbull ve kırma köpekler tarafından ısırıldığını ortaya koydu.

ABD’nin Ohio eylatinde bulunan Wxner Sağlık Merkezi'nden kulak burun boğaz uzmanı Garth Essig’in, Virginia Üniversitesi ve Ulusal Çocuk Hastaneleri’nden gelen 15 yıllık verileri inceleyerek yaptığı çalışmaya göre beş ve dokuz yaş arasındaki çocukları ısırma ihtimali en yüksek olan köpek cinsinin pitbull olduğunu söyledi.

Ebeveynler için hangi köpek cinsini alacaklarına dair bir kılavuz oluşturmak isteyen Essig, ayrıca 1970 yılından kalan 'köpek ısırığı yaralanmaları evraklarını' da kontrol ederek cins, ebat ve kafa yapısı olarak ısırıkların vereceği zararı inceledi.

Araştırma sonucunda beş ila dokuz yaş arası çocukları yaralama ihtimali en yüksek olan; aynı zamanda en yüksek hasarı veren köpek cinsleri pitbullar ve kırma köpek olduğu ortaya kondu.

Kırma köpek yaralamalarının oldukça sık görüldüğünü belirten Essig, “Kırma köpeklerin yaralamalarında elimizde cins hakkında yeterli veri olmadığı için araştırmamızda köpeğin ebatlarını ve kafa yapısını da dikkate aldık” dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, ülkede her yıl 4.7 milyon köpek ısırma vakası görülüyor.

ABD’de 2018 yılında yapılan bir araştırma köepk ısırmalarının sebebi olarak iklim değişikliğini göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika27 Mayıs 2019 07:40

    Ataları kurt olan her köpeğin içinde bir kurt vardır.

  • Erol G.27 Mayıs 2019 04:55

    PARKLARDA/YOLARDA/CADDELERDE İNSANLARA ZARAR VERMELERİ İHTİMAL DAHİLİNDE OLAN TASMASIZ KÖPEK GEZDİRMEK/BULUNMASI KANUN İLE YASAKLANMALIDIR SİNCAPLAR TAVŞANLAR CEYLANLAR GİBİ İNSANLARA ZARAR VERMEYECEK HAYVANLARIN PARKLARDA/YOLLARDA/CADDELERDE DOLAŞMASININ SAKINCASI YOK ONLAR DA HAYVAN DEĞİL Mİ ? Bir yakınım tasmasız/sahipsiz köpek saldırısına uğramamalı Uğrarsa ???

  • Emrah27 Mayıs 2019 04:39

    saldırgan ve labarautar ortamından oluşan köpeklerin şehirlerde evcil hayvan gibi beslenmemesi ve yasaklanması gerekir.