E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇocuğa şiddet uygulanan Kuran kursu 2 hafta kapatıldı---

Çocuğa şiddet uygulanan Kuran kursu 2 hafta kapatıldı

Çocuğa şiddet uygulanan Kuran kursu 2 hafta kapatıldı
29 Eylül 2020 - 18:44 borsagundem.com

Kahramanmaraş'ta 10 yaşındaki bir çocuğa şiddet görüntülerinin çekildiği Bedir Efendi Kuran Kursu, 2 hafta süreyle kapatıldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 10 yaşındaki çocuğa şiddet uyguladığı belirlenen Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu, geçici olarak 2 hafta süreyle kapatıldı ve öğrenciler evlerine gönderildi.

Şiddet gören çocuk ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı. Çocuğun Şanlıurfa'da yaşayan ailesi tarafından hafızlık eğitimi için Kuran kursuna kaydının yapıldığı, aileyle irtibata geçildiği, çocuğun aileye teslim edileceği öğrenildi.

Öğrencilerin bu süre içerisinde eğitimlerine, internet üzerinden devam edecekleri öğrenildi. 

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından hemen soruşturma talimatı veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bizzat görevlendirdiği 2 müfettişin ise yarın kente gelerek, inecelemelerine başlayacağı öğrenildi.

CHP'Lİ ALİ ÖZTUNÇ DUYURMUŞTU

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Twitter hesabından, Elbistan'daki Bedir Efendi Kuran Kursu'nda çekilen ve bir çocuğun kemerle darp edildiğini gösteren görüntüyü, "Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet İşleri başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver" notuyla paylaşmıştı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜSEYİN. BİLİCİ30 Eylül 2020 14:31

    KAPATILMASIN DERHAL ŞİTET UYGULAYAN GÜREVDEN UZAKLAŞTIRILDIN

  • Levent Sandıkcı 29 Eylül 2020 22:08

    Şiddet uygulayan şahsa ne ceza verilmiş çocuklarını kursa verme cezası uygulansaymış

  • Tebliğ 29 Eylül 2020 21:35

    Okullardaki şiddetten dolayı niye okullar kapatılmıyor

  • Bika29 Eylül 2020 19:57

    Kur'an kursundaki İlk şiddet değildir ve açılınca arkası gelir.

  • yucel30 Eylül 2020 08:14

    salak salak konuşma okulda ogretmen seni dövdüğünde ne zaman annen baban gidip hesap sordu hangi okul öğretmen ögrencisini dövdü diye okul kapatıldı. adam çileden cıkmıştır iki tokat atmıştır.biz kendi evlatlarımıza tahammul edemiyoruz.birde böyle düşün