E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCocu'dan istifa açıklaması---

Cocu'dan istifa açıklaması

Cocu'dan istifa açıklaması
02 Ekim 2018 - 08:45 borsagundem.com

Başkan Koç’un talimatı sonrası Sportif Direktör Comolli, Hollandalı çalıştırıcının istifasını istedi. Cocu, 2.5 milyon euroluk tazminatı bırakmamak için “Ne istifası, beni siz kovun” cevabını verdi.

Rize faciasıyla Fenerbahçe’de her şey alt üst olurken, dün kulüpte toplantı üstüne toplantı yapıldı. Başkan Ali Koç önce İkinci Başkan Semih Özsoy ile bir durum değerlendirmesi yaptı. Zirvede Teknik Direktör Phillip Cocu ile bu işin yürümeyeceği konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya daha sonra katılan Sportif Direktör Damien Comolli’ye “Cocu ile devam etmenin doğru olmadığını düşünüyloruz. İstifa etmesini istiyoruz. Bu kararı ona sen bildir” dediler. Comolli de yönetimin bu kararını bidirdiği Hollandalı çalıştırıcıdan hiç beklemediği bir yanıt aldı.

YÖNETİM PAZARLIK YAPACAK

Star'da yer alan habere göre; Cocu, kulübün sportif direktörüne, “Ben istifa etmem. Eğer yönetim benimle çalışmak istemiyorsa, gereğini yapar ve sözleşmemi fesheder” diyerek tazminat almadan gitmeyeceğini ortaya koydu. Comolli de Cocu’nun bu cevabını Başkan Koç’a bildirdi. Fenerbahçe’nin 3 yıllık sözleşme imzaladığı Hollandalı çalıştırıcının bu süreyi doldurması halinde alacağı para 7.5 milyon euro idi. Ancak sözleşmedeki fesih maddesine göre asgari 2.5 milyon euro alacak. Yardımcılarına da 500 bin Euro ödenecek. Koç ve ekibi bu rakamı düşürmek için Cocu ile pazarlığa oturacak.

İki maçlığına mecburen Cocu

Fenerbahçe yönetiminin Cocu ile kesin olarak yollarını ayıracağı ancak Hollandalı hocanın milli araya kadar takımın başında kalacağı öğrenildi. Cocu’nun, perşembe günkü Spartak Trnava ile pazar günkü Başakşehir maçına çıkacağı belirtilirken, daha sonra Comolli’nin milli arada yurt dışına çıkıp yeni hoca arayışlarına başlayacağı bildirildi.

Fener’e Alman hakem Welz

UEFA, Avrupa Ligi’nde oynayacak takımlarımızın hakemlerini açıkladı. Fenerbahçe’nin Spartak Trnava ile oynayacağı maçı Alman Tobias Welz yönetecek. Malmö-Beşiktaş mücadelesinde Makedon hakem Aleksandar Stavrev düdük çalacak. Standart Liege-Akhisarspor karşılaşmasına ise Avusturyalı Schüttengruber atandı.

Comolli de gitsin

Fenerbahçe'de hedef tahtasındaki isim Teknik Direktör Cocu’dan sonra Sportif Direktör Damien Comolli’nin de koltuğunun sallantıda olduğu öğrenildi. Özellikle Sarı-Lacivertil taraftarların yaptığı yanlış transferler nedeniyle büyük tepki gösterdiği Fransız direktörün kulübe hiçbir faydası olmadığını belirten taraftarlar, “Nerede kimsenin almadığı bir oyuncu varsa onu Fenerbahçe’ye getirmiş. Takımdan satılan oyuncular alınan futbolculardan en az 3 gömlek üstün. Kulübü zarara uğratan Comolli’nin de görevine derhal son verilsin” dediler.

Maaş ve bonusları alacak

1-) Teknik Direktör Cocu, sözleşme fesih olduğu tarihten itibaren 1 yıllık maaşını tam alır.

2-) Kontratın üçüncü yılında eğer fesih gerçekleşirse kalan ayların maaşını alır.

3-) Sezon içinde mukavele fesih olursa hak edilmiş tüm bonusları alır.

4-) Sezon içinde fesih olur ve Fenerbahçe o sezonu şampiyon tamamlarsa, sezon sonuna kadar hakedilecek olan tüm bonusları alır.

5-) Sezon içinde fesih olur ve Fener sezonu liderin en fazla 8 puan gerisinde tamamlarsa sezon sonuna kadar hak edilecek tüm bonuslarını alır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk02 Ekim 2018 11:24

    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye boşuna söylememişler. Tamam Aykut hoca belki beğeneceğimiz bir oyun oynatmıyor ama kötü kadroyla bile bu kadar facia yaşatmadı. En azından 1 sezon daha istediği takviyelerle ona şans verilmeliydi. Sonuç bundan daha kötüsü olmazdı. Hollandalı hangi teknik direktör Türkiye de başarılı olabilmişki bu olacak? İnsan biraz düşünür. Şimdi öde dünyanın tazminatını, adam enayi mi istifa etsin. Ama Aykut hoca olsa beş kuruş ödemezsin. Adam istifa eder gider. Hatta git dersin ona bile tamam der. Comolli diye güya sahane bir direktör getirmişsin. Tüm transferler fiyasko, sadece benzia iyi, gerisini at çöpe gitsin. Çapulçu ne varsa getirmiş. Bence önce comolli gònderilmeli, bu takımı bu hale sokan baş suçlu comollidir.

  • atakan02 Ekim 2018 11:22

    Bırakın ellemeyin kalsın yıl sonuna kadar. Ne güzel gidiyoruz böyle. Bir CİMBOMLU olarak cocu kalsın diyorum . Yazık adamın ekmeği ile oynamayın.

  • GERÇEKCİ02 Ekim 2018 10:03

    YAPILAN ANLAŞMA VE PRİMLER HEP BAŞARI ÜZERİNE BAŞARILI OLAMAZSAN NE YAPACAKSIN DİYE SORMAMIŞLAR DEMEMİŞLERKİ NE ZAMAN LİGDE İLK 10 UN ALTINA DÜŞERSİN TAZMİNATSIN GİDERSİN DİYE FENERBAHÇE TEK AYAKLA OYNASA YIL SONU İLK DÖRTTE ZATEN

  • Bika02 Ekim 2018 09:50

    Sözleşme yaparken lig ve Avrupa kupası maçlarındaki ilk 10 karşılaşmasındaki başarı oranı göz önüne alınır diye madde de olmalı.

  • kamil02 Ekim 2018 09:11

    bu adamı getiren ve halen yabancı hocada ısrar eden yönetim suçludur. berbat bir kadroyla kıl payı şampiyonluğu kaçıran bir hoca varken onu gönderip böyle tecrübesiz birini getirmek akıl alır iş değil... birde bu yanlışlarına devam etmeleri ayrıca halen akıllanmadıklarını gösteriyor.

  • Hale02 Ekim 2018 08:51

    Ne yaptın ne istiyosun angut

  • eyup02 Ekim 2018 09:12

    onu sözleşme imzaladığında söyleyecektin bir şey başaramasan tazminat alamazsın başarırsan zaten en yüksek tazminati alırsın