E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca Cola'nın karı düştü---

Coca Cola'nın karı düştü

Coca Cola'nın karı düştü
11 Şubat 2015 - 07:44 borsagundem.com

Coca Cola Company'nin karı geriledi, ancak beklentilerin üzerinde oldu

Coca-Cola tarafından yapılan açıklamada şirketin 4. çeyrek karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 oranında gerilediği ve bunda döviz kurlarındaki olumsuz gelişmeler ile bir kereye mahsus yükümlülüklerin etkili olduğu ifade edildi. Şirket ayrıca 2015'in de zorlu bir yıl olacağını belirtti. Bununla birlikte Coca Cola hisseleri yüzde 4'e varan bir yükseliş yaşadı. Zira şirketin açıkladığı kar ve gelir rakamları beklentilerin üzerinde oldu.
Şirketin açıklamasında yılın dördüncü çeyreğinde net karın 770 milyon dolar olduğu belirtildi ve geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 1.71 milyar dolar olduğu hatırlatıldı. Şirketin gelirleri ise anılan dönemler itibarıyla yüzde 2 oranında gerileyerek 10.87 milyar dolar oldu. Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde 11.04 milyar dolar seviyesindeydi.
Coca Cola bir kereye mahsus maliyetler hariç tutulduğunda hisse başına karının 44 sent olduğunu belirtti. Beklentiler bu hisse başına kar rakamının 42 sent ve gelirlerin 10.76 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)