E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇobanlar için teşvik---

Çobanlar için teşvik

Çobanlar için teşvik
07 Ekim 2014 - 07:19 borsagundem.com

Türkiye'deki çoban sayısındaki sert düşüş devleti harekete geçirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işsizliğin azaltılması ve çobanlığın daha cazip hale gelmesi için başlattığı, ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi’nde 10 ayda 3 bin 407 kişi eğitim aldı. Bakanlık, bu eğitimi alanları istihdam eden işletmelere 5 bin TL destek verecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 ayda 3 bin 407 kişiye sürü yönetimi konusunda eğitim verildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ile işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” kapsamındaki eğitimlerin sürdürüldüğü belirtildi. 

120 SAAT DESTEK

Kursiyerlerin 120 saatlik eğitim aldığı ifade edilen açıklamada, halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan, bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyanlar ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kişilerin eğitim programına katılabildikleri kaydedildi. Açıklamada, Bakanlığın 2013 Kasım-2014 Ağustos dönemini kapsayan 10 ayda toplam 3 bin 407 kişiye sürü yönetimi konusunda eğitim verdiği, eğitimini tamamlayan kursiyerler “Sürü Yönetimi Elemanı” sertifikası aldıkları bilgisine yer verildi.

İŞLETMELERE TEŞVİK

Bakanlığın, sürü yönetimi elemanı sertifikasına sahip kişileri istihdam eden işletmelere de teşvik ödemesi yapacağı bildirilen açıklamada, “Tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, 500 baş ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere yılbaşından itibaren 5 bin lira sürü yöneticisi istihdamı desteği ödenecek” denildi. İŞKUR’un da eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yaptığı kaydedilen açıklamada,  81 il merkezi ve ilçelerde yapılacak ve 3 yıl boyunca sürecek eğitim programına katılmak isteyenlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecekleri duyuruldu. 

EĞİTİM ALANLARI

Bakanlığın koordinatörlüğün-de gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığının da destek verdiği projeyle kursiyerlere hayvan bakımı ve yetiştiriciliği konularında çeşitli eğitimler verildiği ifade edildi. Proje kapsamında kursiyerler; koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ile sağım yapabilme konularında yetiştiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)