E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCNN’den seçim öncesi flaş yorumlar---

CNN’den seçim öncesi flaş yorumlar

CNN’den seçim öncesi flaş yorumlar
22 Haziran 2019 - 11:30 borsagundem.com

Amerikan yayın kuruluşu CNN International'ın internet sitesi, İstanbul seçimlerine kapsamlı bir makaleyle yer verdi.

Işıl Sarıyüce, İstanbul ve Eliza Mackintosh, Londra imzalı yazı, "İstanbul yarışı Erdoğan için kişisel. Sonuç Türkiye'yi dönüştürebilir" başlığını taşıyor.

Haber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın amatör kümeden takım arkadaşı Güngör Saytuğ’un anlatımıyla başlıyor.

Buna göre; Erdoğan, birden bire bir gün başbakan, sonra da cumhurbaşkanı olacağını söylediğinde, Saytuğ ile birlikte amatör bir futbol müsabakasının ardından soyunma odasında oturuyordu.

Erdoğan çok geçmeden Erdoğan siyasete atılırken, Saytuğ şunları söylüyor: “O (Erdoğan) asla vazgeçmez. Kafasına bir şey koyarsa, onu başarmak için uğraşır.”

CNN’in analizi şu çıkarımla sürüyor: “Fakat mart ayında, 25 yılı aşan siyasi hakimiyetinde ilk kez Erdoğan darbe aldı: AKP Türkiye’nin üç büyük şehrinde belediye seçimlerini ana muhalefet CHP’ye kaybetti.”

AKP’nin İstanbul yenilgisini sindirmesinin bilhassa güç olduğuna vurgu yapılan yazıda, şehrin en azından Erdoğan tarafından Türk siyasetinin en güzide parçası olarak görüldüğü yorumunda bulunuldu.

Makale İstanbul’un Erdoğan açısından önemine ilişkin şu paragrafla sürüyor:

“Türkiye’nin en büyük şehrinin önemi, onu kariyeri için fırlatma rampası olarak kullanmış Erdoğan’dan daha fazla belki de kimse tarafından anlaşılamaz. ‘İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır,’ onun bayıldığı bir söz. Cumhurbaşkanı’nın doğum yeri, partisi için yoğunlaşmış bir zenginlik ve iktidar kaynağı haline geldi, Türkiye’nin politik makinesinin geri kalanını besledi. Onun denetiminin kaybı,  genel itibarıyla AKP aygıtını sübvanse eden fonların ve kaynakların kaybı anlamına geliyor.” (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özvatandaş22 Haziran 2019 23:36

    Adnan Menderese Özala Mursiye yapılanı RTE yede yapmak istiyorlar ama bilmiyorlar. Kılına gelecek zararın hesabını öyle 15 temmuzdaki gbi değil 100bin katıyla öderlerSakııııııın

  • fafa22 Haziran 2019 18:19

    İstanbul,parksız,bahçesiz,yeşili kalmayan bir şehir.Bazı semtlerde toprak yok.Bostancı toprağı olmayan,deprem olsa kaçacak yer bulunmayan semt.Kim seçilirse seçilsin kurtarılamayacak bir şehir.

  • 00822 Haziran 2019 19:46

    Bostancı Kadıköy’e bağlıdır. Kadıköy’de 30 yıldır CHP nindir. Betondan şikayet ederler ama en hızlı betonlaşan onlardır. Çoğu müteahhittir

  • Selahattin abi22 Haziran 2019 15:16

    Her çıkışın bir inişi vardır hiçbir şey ebedi ve alternatifsiz değildir.

  • Babür22 Haziran 2019 19:50

    Yok be cumhuriyet tarihinde seçimle CHP’nin iktidara tek geldiğini görmedik. Yani CNN okurları oy kullanmadıkçada gelemez

  • Vatandaş22 Haziran 2019 13:29

    İmamoğlu Tanrı yardımcın olsun.

  • Recep22 Haziran 2019 15:41

    Tanrının cocukları yine türedi. Allah demeye bile yüzünüz yok.