E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporClub Brugge:2 - Beşiktaş:1---

Club Brugge:2 - Beşiktaş:1

Club Brugge:2 - Beşiktaş:1
12 Mart 2015 - 20:05 borsagundem.com

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'e konuk oluyor.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge'a 2-1 mağlup oldu.

Kara Kartal, 46. dakikada Gökhan Töre'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Brugge'un golcü ismi Tom De Sutter, 62'de skoru eşitledi. 79'da Felipe Gedoz, ceza sahası içinde Serdar Kurtuluş'un müdahalesi ile yerde kalınca İskoç hakem Craig Thomson, beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Lior Refaelov, takımını 2-1 öne geçirdi... Mücadele 2-1 sona erdi. 

Beşiktaş'ta sarı kart gören Veli Kavlak, İstanbul'daki maçta cezalı duruma düştü. Rövanş 19 Mart Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına konuk olduğu maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi. Maçtan önce Brüksel'de temaslarda bulunan Kılıç, akşam ise karşılaşmanın oynandığı Brugge kentine geçti. Jan Breydel Stadı'nda Belçika Futbol Federasyonu Başkanı François de Keersmaecker ile görüşen Kılıç, daha sonra şeref tribününde maçı izledi.

Brugge'deki maçı Bakan Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da takip etti. Demirören, uzun bir aradan sonra ilk kez başkanlığını da yaptığı Beşiktaş'ın bir maçını stattan izledi.

BEŞİKTAŞ'TA 4 EKSİK
Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'ten yoksun çıkarken, Club Brugge'de ise Victor Vazquez ve Björn Engels aynı sebeple oynamadı.

Belçika temsilcisinde ayrıca Claudemir ve Stefano Denswil de bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde başka takımlarda oynadıkları için karşılaşmada forma giyemedi.

KARTAL'I İYİ TANIRLAR!
Avrupa Ligi'nde grup maçlarında şimdiye kadar 3 gol yiyen Belçika temsilcisi, siyah-beyazlılarla daha önce 2006 yılında eşleşmişti. İki takımın 9 yıl önce statü gereği tek maç üzerinden oynadığı karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Belçika takımlarıyla toplam 4 maça çıktı. Bu maçlardan 2'sini kazanan, 2'sinde de sahadan beraberlikle ayrılan "Kara Kartallar" 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

"IRKÇILIĞIA HAYIR" PANKARTI
Belçika liginde ve Avrupa'da bu sezon gösterdiği performansla dikkati çeken Club Brugge, seyircisi önünde oynadığı maça üzerinde "Irkçılığa Hayır" (No To Racism) yazılı formalarla çıktı. Irkçı hareketlerde bulunanlara kendi girişimleriyle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika ekibi olan Club Brugge, UEFA'nın ırkçılık karşıtı projesini desteklemek için bu formayı tercih etti.

Beşiktaş'ı Avrupa'da yaşayan Türk taraftarlar da yalnız bırakmadı. Belçika'nın yanı sıra Almanya ve Fransa gibi ülkelerden gelen çok sayıda Türk taraftar, maçtan önce Brugge'de Kara Kartal'a destek verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)