E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCLK’nin satışında hisse başına 2.75 TL ödendi---

CLK’nin satışında hisse başına 2.75 TL ödendi

CLK’nin satışında hisse başına 2.75 TL ödendi
10 Ekim 2013 - 23:07 borsagundem.com

CLK Holding, 72 milyon TL değer üzerinden OSSİS’e satıldı. OSSİS 27 milyona Çelik İplik’i de satın alıyor

Türkiye’nin ilk özel petrol sondaj akışkanları şirketi Karkim’in de bağlı olduğu CLK Holding’in (BIST CLKHO), yüzde 38.10’u OSSİS Sınai Yatırım Holding A.Ş’ye 27 milyon 500 bin TL bedelle satıldı. CLK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik’e hisse başına 2.75 TL ödenirken, ayrıca OSSİS Holding, CLK Holding’in yüzde 55 hissesine sahip olduğu Çelik İplik’in Murat Çelik’te kalan yüzde 45’lik hissesi için de 27 milyon TL ödeyerek Çelik İplik’in yüzde yüzüne sahip olacak. Toplamda 54.5 milyon liralık sözleşmeye imza atan Murat Çelik, yapılan anlaşma çerçevesinde CLK Holding’teki CEO’luk görevini 6 ay boyunca sürdürecek.
Murat Çelik, “Yatırımcılarımıza verdiğimiz sözü tutuyor olmanın huzur ve gururunu yaşıyoruz. Şirketimizi 8 ay gibi kısa bir sürede karlılığını yaklaşık 2.5 kat, cirolarını da yüzde 700 artırdık. Aynı zamanda iş hacmimizi ve pazarımızı da büyüterek yeni yönetime teslim ediyoruz. OSSİS Yatırım Holding’in bize bildirdiği planlamada tekstil, madencilik, sondaj akışkanlarının yanı sıra özellikle petrol arama ve üretimi konusunda yeni yatırımlarla şirketi daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
Tekstil sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimin ardından enerji sektöründeki fırsatları değerlendirmek üzere geçtiğimiz Şubat ayında Karkim’i satın alan ve ardından holdingleşme çalışmalarına tamamlayan Murat Çelik şöyle devam etti:
“Karkim’in satın alınması sırasında firmaya inancımızdan dolayı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hisse değerinin yüzde 20 fazlasına çağrı yapmıştık. O dönemde bölünme sonrasında 1.71 TL seviyesinde olan hisse fiyatı bugün 2.75 TL’lik hisse fiyatına ulaşmış durumda. Geçen sene 18 kuyuya hizmet veren şirketimiz bugün bizim dönemimizde işleri yüzde yüzden fazla artırarak 37 kuyuya hizmet vermektedir. Hükümetimizin petrol arama ve üretimi konusundaki yeni politikalarıyla şirketin çok daha büyük bir potansiyeli gerçekleştirmeye hazır olduğuna inanıyorum.”
OSSİS  PETROL BAŞTA OLMAK ÜZERE ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜYECEK
OSSİS Sınai Yatırım Holding’i tüm yatırımlarımızı kurumsal bir çatı altında toplamak için kurduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şişmanoğlu “CLK Holding’i Kuzey Irak’ta büyüme stratejisi için satın aldıklarını" belirterek, "Çok kısa sürede özellikle yeni petrol yasası ile çok cazip hale gelmesi beklenen, büyük potansiyel taşıyacak olan petrol arama ve üretim alanındaki yatırımlara yöneleceklerini ve CLK Holding’i başta petrol arama ve üretim olmak üzere enerji holdingine dönüştürmeyi hedeflediklerini” söyledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)